Zon 8: Snabbt växande klättrande rosor och halvskugga

US avdelning av jordbruk Plant härdighet zon 8 genomsnitt vinter låga temperaturer mellan 10 och 20 grader. Medan vintrarna är under fryspunkten, korrekt vinterbonade rosenbuskar överleva och växa snabbt sommartid. Men växer rosor inte så snabbt i halvskugga.

Peter Mayle

Peter Mayle jordfräs är en hybrid tea rose med djupt rosa Blom. Rosen är mycket väldoftande och kommer att klättra till en höjd mellan 4 och 6 fot hög. Peter Mayle rose trivs i USDA zoner 5a genom 9b och blommar vår till höst.

Buff Beauty

Buff skönheten är en hybrid musk ros med kluster av gula och aprikos blommor. Buff skönheten trivs i USDA härdighet zoner 6 till 9 och växer till en höjd av 5 till 8 fot när klättring. Buff Beauty är också resistent sjukdom, vilket gör den idealisk för halvskugga jord som kan hysa fler sjukdomar.

Vit gryning

Den vita Dawn är en stor blommande klättrare ros med prålig vita doftande blommor. Vit gryning gör bra i halvskugga och kallare klimat. De kommer att frodas i USDA härdighet zoner 5 till 10. Detta klättrare når höjder mellan 12 och 14 fot.

Sju systrar

De sju systrarna olika är en hybrid multiflora som har varit i produktion sedan 1817. Denna klättring bush når höjder upp till 20 fot och trivs i USDA härdighet zoner 3 till 9. Blommorna är en mörk röd Blom som vänder sig till ljusare rosa som de ålder och innehåller en stark doft.

Uppvaknande

Uppvaknande sorten trivs i USDA härdighet zoner 5 till 9 och tål lite skugga. Rosorna är stora med dubbla kronblad av en ljusrosa färg. The Awakening är en sporadisk blunder, blommar från vår till sommar. När det ges stöd för klättring, når uppvaknande rose höjder mellan 15 och 20 fot.

Paul's Scarlet

Paul's Scarlet rose är skuggan tolerant med sprayer av blad och blommor. Den trivs i USDA härdighet zoner 6-10 och blommar med medium storlek scharlakansröda röda rosor som avger en mild doft. Detta steg bush ser särskilt bra placerad mot en vit spaljé eller byggnad.