Zon 4 vintergröna markbeläggning

Zon 4 vintergröna markbeläggning

Trädgårdsmästare i Förenta staternas Department of Agriculture plant härdighet zon 4 har flera vintergröna marken täcker att välja mellan. De blommande lövträd evergreens producerar färgglada bär och de flesta tål skugga, så de är användbara under träd och buskar där lite annat kommer att växa. De needled evergreens, såsom enbär, används i stor utsträckning i soliga områden. Marktäckande enar är användbara på sluttningar och banker för att förhindra erosion och i fattiga jordar där lite annat kommer att växa.

Partridge Berry

Partridge berry (Mitchella repens) kallas också twinberry, Linnea och rinnande box. Denna anläggning är infödda till mycket i östra Nordamerika. Det växer sällan mer än 2 inches tall. Stjälkar kör längs marken växer ungefär en fot i längd. De glänsande, mörkt gröna blad med vita nerver är mindre än en tum långa. Doftande vita blommor blomma parvis på sommaren, och de följs av ljusa röda bär. M. repens f. leucocarpa producerar vita bär. Partridge berry föredrar brokig eller partiell skugga, och växer bra i de flesta typer av mark. Används för att täcka kala fläckar under träd och buskar. Partridge berry är härdiga i USDA zon 4 till 9.

Wintergreen

Vintergröna (Gaultheria procumbens) kallas också checkercherry. Det är faktiskt en liten buske, växer 6 till 12 inches tall och sprida så mycket som 3 fot. De blanka bladen har en stark doft, särskilt när krossade. Blekt rosa eller vita blommor blommar på sommaren, följt av väldoftande röda bär som varar genom vintern. Växten sprider sig genom krypande jordstammar. Wintergreen gillar en fuktig jord i full eller delvis skugga, och den presterar bra under träd och buskar. Vintergröna är härdig i zon 3 till 8.

Röd Mjölon

Röd Mjölon (Arctostaphylos uva-ursi) är användbar i rock eller sandiga platser där andra marken täcker motstå etablering. Växterna växa 6 till 12 inches lång med en spridning på upp till 15 fot. De blanka, mörkgröna blad blir röda på hösten. Vit eller svagt rosa blommor blomma i klasar på våren och försommaren. De följs av små röda bär som varar in i vinter. Växten är attraktivt för vilda djur. Bären locka fåglar och vissa däggdjur, och blommorna locka kolibrier och fjärilar. Röd bayberry växer bra i någon ljus exponering, sol till skugga och de flesta jordar. När etablerade, är det mycket torka-toleranta. Den är härdig i zon 2-6.

Ryska Arbor vitae

Ryska arbor vitae (mikroorganismer decussata) är en needled vintergröna med en intressant form och växtsätt, vilket gör det en bra ersättare för mer ostridigt täcka enbuskar. Det gör en bra marktäckare för skidbackar och banker. Växterna växa 8 till 12 inches lång med en spridning av upp till 12 fot. Bladverket är grönt under våren och sommaren, byte till en bronsig lila i höst, och arrangeras i platta, fan-liknande sprejer. Den växer bra i full sol eller halvskugga i en väldränerad jord. Ryska arbor vitae är härdig i zon 3 till 7.

Marktäckande enbär

Marktäckande enbuskar som Juniperus chinensis växa bra på sluttningar och banker samt som plan mark. De växer 1 till 2 fot lång med spridning av upp till 10 fot. Dessa needled evergreens föredrar full sol och tolerera stadens föroreningar. De tolerera jordar, men jorden måste vara väldränerad. Marktäckande enar är härdiga i zon 4-9.