Zinnias och ringblommor växer bra tillsammans?

Zinnias och ringblommor växer bra tillsammans?

Zinnias och ringblommor kan odlas lätt i de samma sängarna med en neutral eller något surt jord. Att i vatten-upplöst växtnäring till rotsystem en eller två gånger i månaden förbättrar deras tillväxt, som ger friska blommor och starka stjälkar. Båda härdiga växter tål ljus torka i södra staterna så länge du använder en blöt slangsystemet till vatten rötterna två eller tre gånger i veckan. Använd aldrig en sugslang till vattenväxter som heta solen, kombinerat med vattendroppar, skadar blad och blommor.

Ringblommor

Dvärg "Fransk" ringblommor växa till 6 inches lång med 2-tums blommor och planteras framför rader av en blomma säng. Större ringblommor, såsom "Disco", "Drottning Sophia" och "Boy" växa till 18 inches medan "Afrika," "Inka" och "Perfektion" växa till 4 fot lång. Blomma färger inkluderar varierande nyanser av ljust citrongul, mörkt gul, röd och orange. Mindre ringblommor också blandade färger i gult med orange i samma blomma.

Zinnior

Zinnias växa från 12 inches lång för de korta versionerna till 24 till 30 inches tall för stora versioner. "Narrowleaf" kort zinnias fungerar väl framför blomrabatter och finns i färgerna guld, orange och vit. Taller "Överflöd" serien kan växa i bakre raden och kommer i olika nyanser av vitt, rött, aprikos och orange. Använda trä eller plast täckt tråd stakes för högre växter för att hålla dessa upprätt så de växa till 20 inches eller mer.

Säng läge

Förbereda en säng för dina blommor där de kommer att få massor av solen för den tidiga delen av dagen. Särskilt i varmare sydliga klimat, bör både zinnias och ringblommor ha afternoon skugga. Om du är i ett svalare klimat i Norden, plantera din säng där blommorna får full sol hela dagen, som detta kommer att vara avgörande när kylan sätter in.

Markberedning

Testa din jord med pH-mätare, tillgänglig på någon Handelsträdgård. Du kan också beställa en från din statens jordbruks centrum. Jorden bör vara neutral till något basiskt, mellan 6.0 och 7.5, och rinna lätt. Om din jord är för kompakt, sift i vitmossan torv att bryta upp jorden och hjälpa till att bevara fukt nära rötterna. Gräva ner 18 inches i din blomsterrabatt. Lägg i en liten mängd kompost att lägga näringsämnen till smutsa till sparka börja växternas tillväxt. Plantera dina frön ungefär 2 inches isär i var och en av dina rader.

Frön

Hålla dina växter friska av beskärning av alla döda blomma huvuden och blad. Alternativt, kan du spara din blomma huvuden, låt dem torka i en vecka eller så, och sedan samla huvuden med sina frön i plastpåsar och spara för nästa säsong. Skriv på varje påse vad anläggningen är så du inte plantera dina kort växter i ryggen och de höga som i fronten av en slump.