Wood kantband misslyckande

Wood kant banden är tunna remsor av trä eller syntetiska faner som används på oavslutade ändarna av plywood och andra produkter för att ge utseendet av naturliga massivträ. I vissa fall kan kant band lossnat eller ramlar av. Denna fråga är enkelt fast och oftast kan undvikas med korrekt installation, emellertid.

Orsakar

Wood kant band kan misslyckas för ett antal skäl. Om träet sväller eller krymper bortom en viss punkt, kan kant bandet, som utvidgar i olika takt eller inte alls, lossna. Kant band kan även misslyckas om de inte tillämpas korrekt. Stryka på kant band kräver till exempel en hushåll järn vara tillräckligt varm för att helt smälta limmet. Om järnet är för cool, kommer inte kant bandet följa ordentligt.

Resultatet

När trä kant band misslyckas, de först inte sticka i trä med mycket styrka. Detta ger dem mottagliga för glidande sin plats eller falla av helt om trä hanteras eller objekt är placerade på eller gled över den. Hörnet peeling är ett vanligt tecken att en kant bandet börjar lossna, men kant band kan misslyckas i vissa områden men förblir fäst någon annanstans på obestämd tid. Kant band misslyckande presenterar inga faror än utsätta den oattraktiva rå kant och potentiellt kladdigt lim.

Reparation

Reparera kant band som inte är möjligt i de flesta fall. När det gäller trägolv kant band består reparation av ansöka om ett nytt lim och fastspänning kant band materialet på plats. För faner kant band, kan infoga trälim under den lösa delen av bandet fästa den där den är lös. Om kanten bandet faller bort helt, kan du behöva sand och städa i utkanten av skogen innan nytt limning kant bandet tillbaka i position.

Att undvika kant Band misslyckande

Att undvika trä kant band misslyckande är oftast så enkelt som att ta hand i ansökningsprocessen. För lövträd kant band innebär med en trälim och lämnar materialet spänns på plats över natten innan putsning bort överflödigt trä. Fanér kant band har sina egna instruktioner beroende på vilken typ av material och lim inblandade. I varje fall, dock kommer att din band vara mindre benägna att misslyckas om du tillämpa dem att torka, slipat material. Fylla alla hål i virket du planerar att täcka och sand det jämna innan du använder en edge band för bästa resultat.