Wood formsprutning verktyg

Installationen av trä molding ofta signaler slutförandet av ett byggprojekt---molding täcker kanter, hörn och öppningar och lånar en färdig, dekorativ touch till rummens utseende. Utför denna givande fas av finish Snickeri kräver både generella och specialiserade verktyg. Wood formsprutning verktyg inkluderar verktyg som mäter och markera molding, verktyg som skär och skruva fast listerna och verktyg som avslutar produktens utseende. Från reparationer till nybyggnationer låter en förtrogenhet med trä formsprutning verktyg dig välja rätt verktyg för jobbet.

Compound geringssåg

Den sammansatta geringssåg är finish snickare på plats skärverktyg av val. Den sammansatta geringssåg snurrar en stor diameter, sharp-tandad, runda blad. Verktygets blad fäster en utdragbar arm och hänger ovanför en stillastående bas. En snickare placerar trä listerna på basen, drar verktygets avtryckare för att aktivera den eldriven motorn och sänker armen och spinning bladet genom materialet. Den sammansatta geringssåg arm inte bara sänker en styrelse bredd för att skapa crosscuts, men också lutar och roterar på separata axlar att skapa vinklade nedskärningar, till exempel gerings nedskärningar och avfasning nedskärningar. För trä molding sysselsätter detta verktyg ett blad med små, tätt placerade tänder kallas en "avsluta" blad.

Slutför hammare

Snickarens finish hammare kan manuellt manövrerad körning fästelement genom trä formblåsning. Slutför hammare slående ansikte är rund, slät och utbuktningar något utåt. Ansiktet utåt bula kan en snickare att köra en spik under listernas yta utan att skapa varumärken på den omgivande trä. Slutför hammaren klo är akut böjda, som en gungstol rockers. Den klo form gör en snickare att ta bort naglar med en mild, vaggande rörelse, vilket minskar förekomsten av ytan fläckar under nageln borttagning.

Spik slag

Spik slag diskbänk, eller "punch," naglar längre under listernas yta än en finish hammare. Spik punsch visas som en liten metallstav, avsmalnande till en fin punkt i ena änden. Den punch punkten motsvarar just med storleken på en Slutför spik huvud. Snickare förlägger punkten på en spik huvud och whacks motsatt sida av punsch med en hammare. Spiken sjunker under dess omgivande yta, lämnar en divot bara så stort som dess huvud diameter.

Spackel

Spackel är spateln finish Snickeri världen. Kitt knivar har trekantiga, plast eller metall blad bifogas rakt handtag. Verktygets blade Uttagsrör, skrapsår och gäller trä kitt och remsor och tar bort färg från träytor. Kitt knivar används för att ta bort färg under rekonditionering av befintliga listerna och applicera trä kitt för att spika hål under installationen.

Fogtätning pistol

Fogtätning pistol fyller sprickor och klyftor runt och på trä listerna yta. Verktyget är trigger drivs och har en pistol-liknande utseende. En tub med fogtätning, tätningsmedel eller lim är laddad i verktygets kropp, röret öppnas och verktygets användaren drar en utlösare för att sprida en pärla av fogtätning runt trä formblåsning.