Willow träd & larver

Willow träd & larver

Willow träd betraktas ofta som ståtlig, regal träd som visuellt mjuknar landskap med sina böljande former. Sanningen är att willow träd är allmänt kortlivade träd, enligt Iowa State University förlängningen, benägna att svaga trä och en mängd sjukdomar och skadedjur problem. Fjärilslarver är bara en av flera insekter som kan livnära sig på bladen eller bark av Salix. Några av dessa larver kan orsaka omfattande skador och kräver behandling.

Europeiska Gypsy Moth larv

Den europeiska gypsy moth är destruktivt i dess larver steg. En enda hungriga larven får äta 1 fyrkantig fot blad per dag, enligt Förenta staternas Department of Agriculture. Dessa skadedjur äter bladen på willow träd som fruktträd, ASP, Björk, cottonwood, ek, poppel och andra träd. De kan snabbt avlöva ett helt träd, lämnar det sårbara för sjukdom och död. Gypsy moth larver är svart och håriga när de först dyker upp. Senare blir de grå eller gul fläckade, med borstigt hår och ett mönster av blå och röda prickar på ryggen. Styra gypsy malar genom bränning eller förstöra sina ägg säckar och plocka bort larver för hand. Behandla infekterade träd med insekticider och bakteriell kontroller märkt för användning med gypsy moth.

Östra tältet Caterpillar

Östra tältet caterpillar infekterar träd i hela östra USA. Dess gynnade livsmedel omfattar bladen av crab apple, vilda körsbär och choke cherry träd, men den lever också på bladen av willow träd. Denna larv är erkänd av sitt svarta huvud och kropp med många bruna och vita markeringar. En vit rand löper från huvudet till stjärten. Östra tältet larver bygga vit, fint tält av silke i crotches träd, där de bor när inte utfodring. Insekter och fåglar kontrollera dessa larver, men de orsaka ibland omfattande skador på träd. Kontrollera dem med Bacillus thuringiensis var. kurstaki, känd som Bt. denna bakterie inte skadar människor, djur eller andra insekter, men dödar larver. BT är tillgängliga i formler för olika typer av insekter; Läs etiketten för att se till att du köper rätt typ och spraya den grundligt på bladen.

Polyfemos Moth larv

Identifiera Polyfemos moth larvaen av dess fett, ljusgröna kropp täckt med fina hår. Denna larv har ett dragspel-liknande kropp som verkar skjutas ihop i ändarna. Det växer 4 inches lång och feeds på bladen av willow, apple, lönn, hickory och björkar, bland andra. Det producerar en pappersaktig, rundade kokong i slutet av sommaren och dyker upp på våren som en stor siden mal. Kontrollerna är sällan nödvändigt, enligt Ohio State University.

Kekropia Moth larv

Kekropia moth larven växer 4 inches lång och nästan 3/4 tum bred. Dessa larver är grön eller grön-blå, orange och gula tubercules på baksidan och många mindre blå eller blåaktig-vita tubercules längs sidorna. Dessa larver livnär sig på bladen på många träd, som willow, pecan, alm, Björk, lila och wild cherry. Deras larver varar 35 till 60 dagar, varefter de övervintrar i en kokong tills följande vår. Dessa larver gör sällan tillräcklig skada för att motivera kontroller.