Wallpaper avlägsnande problem

Ta bort tapeter kan vara en lång, kladdigt jobb. Du måste ta bort tapeter noggrant för att undvika att skada väggen under pappret. Det finns olika metoder för wallpaper avlägsnande som kan användas på egen hand eller tillsammans med andra metoder. Välj den mest skonsamma metoden så att du inte skadar väggen under pappret.

Väggen skölpar

En teknik att ta bort tapeter innebär skrapa papperet med en kniv för att ta bort papperet, antingen medan det är torrt eller efter att det blivit genomdränkt med vatten. En vass kniv, rakhyvel eller skrapa kan orsaka skölpar i gips bakom papperet om du glida medan skrapning bort tapeten. För att undvika vägg skölpar, ta din tid och skrapa försiktigt, eller välja en annan borttagning teknik, till exempel ångande.

Vattenskador

Många wallpaper avlägsnande tekniker kräver vätning väggen så att vattnet suger under papperet att lösa upp limmet. Om du använder för mycket vatten, kan det köra ner väggen och skada golvbrädorna eller mattor. För att skydda mot vattenskador, tejpa plast utvalsning på golvet på väggen så att golvet inte utsätts för vatten. Rensa upp spill så snart de uppstår, och bara använda så mycket vatten som krävs.

Envis borttagning

Nyare typer av tapeter använda ofta klister som är resistent mot fukt och fukt, vilket gör vatten borttagning tekniker ineffektiva. För att upplösa det vattenfasta lim, kan du använda kemiska removers att beröva lim från väggen. Med en teknik som ånga, där du använder varm ånga på tapeten, kan också fungera för att lossa limmet.

Lim rester

Efter du har tagit bort tapeten, kan fläckar av lim fastnar på väggen. Dessa områden av lim rester måste tas bort och slätade innan måla väggen eller tillämpa nya tapeter. För att ta bort överblivna limmet, fukta med vatten och en svamp. Om limmet fortsätter att sticka, prova fuktig värme eller använda tvål att ta bort limmet.

Säkerhetsöverväganden

Några tapeter-borttagning tekniker kan leda till olyckor. Om du använder ett vasst föremål för att skrapa bort tapeten och lim, kan du glida och klippa själv. Med hjälp av ånga kan resultera i brännskador. Kemiska tapet flyttningar kan orsaka hudskador eller allergiska reaktioner och bör endast användas på väl ventilerade platser. Följ tillverkarens anvisningar när du tar bort tapeten med en hårborttagning produkt och vidta säkerhetsåtgärder såsom glasögon att skydda dina ögon.