Vitlök lukt i frysen

Vitlök lukt i frysen

Öppna frysen dörren för att ta något till middag och att träffas med en lukt av vitlök är en obehaglig upplevelse och kan snabbt förvandlas en hungrig mage till en illamående. Kylskåp är oftast källan av illaluktande lukt i köket, kan frysen också hamnen oönskade och obehagliga dofter.

Orsakar

Obehagliga lukter gillar vitlök i frysen komma brukar från kylskåpet. Att kontrollera, öppnar kylen och ta en doft. Om kylskåpet också luktar illa, är det förmodligen skyldige. Om inte, titta i frysen för livsmedel som kan ha trängt från förpackningen. Dålig lukt i frysen kan vara ett tecken på att din enhet inte fungerar korrekt. Se till att alla livsmedel är helt fryst. Om livsmedel känner tinade, kontrollera temperatur kontrollerna i frysen att bekräfta att de är inställda på rätt sätt, och använda eller avyttra all mat som är tinade enligt anvisningarna på förpackningen.

Rengöring

Rengöring tar oftast bort de flesta lukter från ett kylskåp eller frys. Eftersom dålig lukt verkar spridas över hela kyl och frys, särskilt om frysen ligger på toppen av ditt kylskåp, rengöring dem båda grundligt kommer att ta bort oönskade lukter. Ta bort skämd mat ur kylskåpet kommer också eliminera lukter. En bikarbonat och varmt vatten blandning kommer att rensa och göra luktfri insidan av din frys och kylskåp.

Deodorizing

Om rengöring av frys och kylskåp inte tar bort illaluktande vitlök lukt, är deodorizing nödvändigt. Flera metoder kan användas; Du kan prova bara en, eller använda flera för särskilt starka lukter. Blanda en sanitizing lösning av 1 tsk av blekmedel till en gallon varmt vatten och torka på insidan av din kyl och frys; Skölj väl och torka för att döda bakterier och tar bort lukter, rekommenderar sedan US Department of Agriculture. Se till att inte blanda blekmedel med andra rengöringskemikalier. Ättika och vatten kan användas för att göra luktfri ditt kylskåp. Du kan också kommer att fylla en ugnsform med kaffe eller aktivt kol och lämnar den i kylskåp i flera dagar absorbera lukter. Tidningarna kommer också doft utrymmet som kommer flera skålar med skivade citroner. Du kanske vill helt enkelt luft ut din kyl och frys genom att lämna dörrarna öppna för flera timmar att tillåta lukter att försvinna.

Förebyggande

Dålig lukt i frysen kan förhindras. Lagring av livsmedel i tätt förslutna behållare minskar lukt. Använd lagringsalternativ avsedd för användning i frysen att hålla livsmedel fräscha och förhindra lukt. Dessutom förhindrar rengöring spill i kylskåp och frys snabbt och kasta bort gamla och bortskämd mat och dryck innan de börjar lukta foul lukt i frysen.