Vit vinäger ren mögel från dusch brickor?

Vit vinäger ren mögel från dusch brickor?

Dusch plattor innehåller alla egenskaper som krävs för mögeltillväxt. De består av poröst material, har frekvent exponering för fukt och de bor i rum ofta saknas i konsekvent luftcirkulation. Om du upptäcker mögel på din dusch kakel, Använd ibland vit vinäger för att neutralisera problemet.

Vit vinäger fördelar

Destillerat vit vinäger är milt sura, med de flesta hushåll sorter som innehåller 5 procent ättiksyra koncentration (vissa butiker säljer högre koncentrationer, till exempel 8 procent, men pinne med 5 procent för bästa resultat). Denna koncentration är stark nog att döda mögel på kontakt men inte tillräckligt starka för att skada de flesta kakel ytor. Vinäger är också säkert för injekteringsbruk, så om mögel har trängt in i området kring ditt kakel, du kan attackera mjuk, porösa ytan med hjälp av samma lösning.

Mögel reningsprocessen

Häll lite vinäger i en sprayflaska (du inte behöver lägga till vatten). Detta gör att du kan dimma din vinäger över dusch kakel, vilket ger dig en enkel och hanterbar uppgift utan blötläggning din injekteringsbruk (eftersom fukt kan locka mer mögel). Spraya alla mögliga områden och låt vinäger kvar på plattorna i ca 15 minuter. När du återvänder, tillämpa ett andra skikt av vinäger om visas området torr (i vissa fall, den porösa massan kan absorbera alla vinäger). Vänta ytterligare 15 minuter och skölj.

Försiktighetsåtgärder

Medan vit vinäger är säkra för keramiska plattor, syntetiska kakel, vinyl plattor och stenbrott kakel, är det absolut inte säkert för marmor kakel. Marmor är särskilt porös och känslig för sura vätskor. Som ett resultat, kan exponering för ättika permanent skada marmor. Om du har marmor dusch kakel, använda en lösning av blekmedel, peroxid ammoniak att döda mögel.

Löpande underhåll

För att förhindra att din dusch lockar mögel i framtiden, torka ner hela i båset efter varje användning. Detta förhindrar fukt ackumulering. Även öppna ett fönster efter varje dusch att främja luftcirkulation, ritning instängd fukt utomhus. Du kan också använda vinäger spray för rutinmässig rengöring, för att förhindra nya mögelsporer från aktivera.