Vit orm Root identifiering

Den vita snakeroot är en perenn växt av skogsmark i östra Nordamerika, nära besläktat med Joe-pye-weed och amerikanska boneset, men som har farligt giftiga egenskaper. Vit snakeroot blad och stjälkar innehåller ett gift som kallas tremetol som leder till potentiellt dödlig villkor både djur och alla människor som konsumerar mjölk från infekterade varelser. Vit snakeroot är en kandidat för stugan, skogsmark och wildflower trädgård. Identifiera denna växt från dess blad, blommor och andra aspekter.

Lövverk

Bladen på vit snakeroot växa mittemot varandra, med ett par växer från varje nod på stjälken. Dessa blad är mellan 2 ½ och 7 inches i längd. Den största på bladen har en rund bas och de äger särskilt vassa tänder längs gränserna. Bladen av vit snakeroot taper till ett distinkt tips, att ge dem utseendet på en spjutspets. Bladen är något liknande till det av en Nässla, konstaterar den Missouri botaniskaträdgården. Äldre blad är en mörk nyans av grönt. Leta efter bladskaftets, där blad fäster på stammen, vara cirka en fjärdedel längden av blad själv.

Blommor och frön

När i blom, är vit snakeroot mer igenkännlig än när den saknar blommor. Blommorna uppstå på platt-topped kluster som kallas corymbs. Corymbs är från 3 till 4 inches över. Enskilda blomma huvudet är endast ca ¼ tum bred. Varje blomma är vit och saknar några strålar, vilket ger dem ett fluffigt utseende. Blommorna blir utsäde, med varje som är ungefär 1/16 tum lång. Fröna har en cigarr form, konstaterar tillägget Ohio State University. Fröna har en minut HÅRTUSS vit kopplad som fungerar som en fallskärm, så att vinden för att skingra dem över hela landet.

Stjälkar och rötter

Stjälkarna av vit snakeroot kan vara singular eller flera stjälkar kan uppstå från ett enda rotsystem. Stjälkar mogna till mellan 1 och 3 fot hög, enligt den "National Audubon Society Field Guide to Wildflowers: östra regionen." Nära deras apex förgrenar stjälkar sig. Om du drar upp en vit snakeroot växt, märka rötter är fibrösa, förgrening i många riktningar. Rötterna också generera underground härstammar från vilken ny tillväxt utvecklar.

Tidsram

När omogna, har vit snakeroot tunna blad. Dessa bleka gröna blad funktionen korta hårstrån på deras övre ytor och var kommer att ha tre vener. Bladstjälkarna och stjälkarna på yngre växter har en lila nyans. Vit snakeroot blommor så tidigt som i juli och det fortsätter blommar hela sommaren, ibland in hösten upp till den första frosten.