Vit Lilja lökar

Vit Lilja lökar

Vit lilja, annars känd som Lilium Candida, är en perenn med kapaciteten av att växa upp till 60 inches tall. Utseende av lökarna är relativt stort och fjällande med linjär-formade blad växer antingen vid stjälkens bas eller mellersta området. Vit Lilja är hemma i västra Asien och Medelhavet.

Historia

Århundraden sedan, fått vit Lilja enorma popularitet bland grekerna och romarna. Intressant, enligt Botanical.com tillägnad the Christian Church vit Lilja Jungfru Maria med tanke på att blomman symboliserade oskuld och renhet. Associering av Mary med denna blomma går också tillbaka till tidiga kristna tron, där hennes grav var fylld med vita liljor efter hennes antagande till himlen. Dessutom England anser vit Lilja som den ädlaste blomman i deras land och har därför odlat den i över 300 år.

Plantering

Den vita Lilja glödlampan anses en hardy och motståndskraftiga växt som kan trivas i många olika typer av jord så länge jorden sängarna inte ligger i low, dåligt dränerad miljöer. När gräva plantering hål, se till att de är tre gånger så djupt som höjden av glödlampan och dubbelt så bred. Kontrollera också att lökarna planteras 6 inches isär. Det rekommenderas att du börjar plantera lökarna precis innan augusti och kompost dem årligen med kompost, aska och benmjöl.

Odling

När planterade, bör vit Lilja lampan inte flyttas. Vara säker på att hitta en idealisk plantering plats att se till att rötterna får gott om fukt från marken och hålla jorden fuktig minst 8 till 10 inches under jorden (om lökarna planterades 4 inches djupt).

Medicinsk användning

Vit lilja har varit känt att behandla inflammation genom att koka lökarna i 3 msk mjölk eller vatten och tillämpa det på inflammerade området. Vit Lilja lökar har också tillverkats i salvor för att behandla andra smärta och inflammationer i huden.

Livsmedel

I vissa kulturer, vit lilja har använts som livsmedel och vanligtvis skördas i augusti. I Japan, till exempel har glödlampor serverats i en vit sås. När kokta, glödlampan förlorar dess surhetsgrad och blir söt i smaken. Vågen av blomman är skalade bort och torkade för andra ändamål.