Vit aska egenskaper

Vit aska egenskaper

Chanserna är goda att din favorit Major League Baseball spelare slå en home run någon gång i sin karriär med hjälp av en vit aska träd (Fraxinus Americana). Hård och slitstark trät av denna art av östra träd går in i tillverkningen av basebollträn, klubbor och åror. Styrkan i dess trä är bara en av egenskaperna hos vit aska, ett träd som är lämpliga för användning som en gräsmatta, gatan eller skugga träd.

Storlek och Form

När trädet vit aska är ung, har den en upprätt men oval form. Ålder ändrar dess form, vilket ger en ytterligare fördelning eller rundade kapellet. Vit aska växer till 70 fot, med bredder upp till 50 fot. Stammarna i genomsnitt mellan 12 och 24 inches i diameter.

Vit aska bladverk

Bladen på den vit askan är sammansatta. En rachis, eller långa, central stam, har mellan fem och nio broschyrer växer ur det ska bestå av varje enskilt blad. Ryggraden mäter mellan 8 och 15 inches lång, med broschyrer så långa som 6 inches. Broschyrer utveckla mittemot varandra på ryggraden, med undantag för udda bipacksedeln växer i slutet. De har en form som en spjut punkt, med antingen fina serrations längs kanterna eller ingen alls. Den övre ytan är mörkt grön, men vit aska får sitt namn från undersidan av sina broschyrer, som är grön-vit. Bladen slå gula och lila under hösten.

Blommor och frukter

Blommor blomma på vit aska under April, med trädet att ha både manliga och kvinnliga exemplar. Blommorna är små och föga dekorativ värde. Överväga att köpa en hane vit aska träd för att undvika problemet i samband med sanering av vit aska samaras eller frön, som framkommer på kvinnliga träd. Tan och formad som miniatyr paddlar eller nycklar, de bildar i kluster innan släppa runt trädet på hösten.

Fler egenskaper

Bark på en vit aska är smidig när trädet är ung, men diamantformade fåror utveckla på trädet som når det ålder. Ett kännetecken av vit aska är att den hanterar dåliga kvaliteten på mark, till stånd där andra typer av träd inte skulle. På våren, kan du märka skrumpna och döende bladverk på en vit ask, resultatet av en sjukdom som kallas anthracnos. Vått väder påskyndar denna sjukdom, som är en svamp som påverkar bladen.