Vintergröna växter för blomlådor

Vintergröna växter för blomlådor

Blomlådor är ett populärt sätt att container trädgårdsskötsel och det finns ingen anledning varför deras färgglada närvaro bör upphöra när sommaren kommer att avslutas. Med hjälp av vintergröna växter är ett enkelt sätt att kontrollera blomlådor hålla frodas under hela året. Blomlådor kan planteras med små evergreens som antingen needled eller escarolesallat. Dessa evergreens kan planteras på våren för att bana väg för sommaren blommande växter om så önskas. Det är också en bra idé att ha två uppsättningar av lådor, en speciellt för våren och sommaren blommor och en för hösten och vintern med evergreens.

Dwarf Japansk idegran

Japansk idegran (Taxus cuspidate) är ett barrträd som är skugga tolerant och därmed en bra vintergröna kandidat för fönstret lådor som inte får tillräckligt med sol. Trädet har mörk-gröna Barr med rundade tips och kvinnliga växter har också röda bär. Om märket så dvärg, kan den Japansk idegran växa upp till 20 fot i höjd om vänster unpruned. Japanska idegranar kan lätt förökas med sticklingar eller frön och utbildad till önskad höjd för en blomlåda. Anläggningen växer bra i fuktig, näringsrik jord.

Mjölon

Mjölon (Archtostaphyos uva-ursi) är en vintergrön buske som når en mogen höjd på ca 6-12 inches med en 2 - till 3-fötter spridning. Anläggningen används populärt som en vintergrön marktäckare och är väl tolerant av sol och skugga. Mjölon är ett mycket bra val för blomlådor med tanke på dess låga höjd. Anläggningen har blek-rosa blommor på våren och bär på hösten, som locka fåglar. Vancouver jade är ett Mjölon med bladverk som tar på en djupt röd-lila färg på vintern. Mjölon gillar inte vattnas ofta eller överdrivet befruktas.

Pieris

Pieris (Pieris japonica) är en vintergrön buske som också kallas Andromeda och lily-av-den-dalen. Busken är inte bara ett bra vintergröna val för blomlådor för dess gröna blad, men också för CSS rosa, röda och vita blommor det under våren. När pieris mogna, de ändrar till en mörkgrön och blomknoppar börjar utvecklas i sent vintergröna bladen faller. Växterna är ofta används för att skapa buske gränser och som stiftelsen plantering. Pieris växer bra i partiell sol eller skugga men blomma inte så mycket i nyans. De planteras bäst i rika, väldränerad jord.