Vintergröna buskar för banker

Vintergröna buskar för banker

Bankerna utgör utmaningar för trädgårdsmästare. Turfgrass kan verka attraktiv, är det svårt att klippa på en sluttning; banker tenderar att vara torr och torv kräver regelbunden bevattning, som--på en bank--kan springa iväg, orsakar erosion och föroreningar problem. Gruppera vintergröna buskar på en bank kräver mindre underhåll över tiden. Räkna med att vattna, rensa och tillämpa kompost i de första åren, eller tills de vintergröna buskarna blir etablerade.

Dvärg buskar

Buskar mindre än 3 fot lång som växer bra på banker omfatta den krypande enar (Juniperus horizontalis). Denna långsamt växande buske når höjder av 2 fot med uppslag till 10 fot. Hardy i US Department of Agriculture växt härdighet zon 3 till 9, smygande juniper trivs i soliga, väl dränerande jord och kommer i en rad olika sorter, till exempel "Wiltoni," som har blå-grönt bladverk. En annan 2-foot-tall evergreen, Mjölon oxbär (Cotoneaster dammeri), växer även bra på banker. Denna torka-toleranta buske sprider sig till 6 fot hög och har mörka blad som blir röd-lila på vintern, kontrasterar med sin röda bär. Mjölon cotoneasters är härdiga i USDA zon 5 till 7 och föredrar fuktig, väl dränerande jord.

Små buskar

För färg och doft på din banker, plantera lavendel (Lavandula angustifolia). Denna vintergröna har grå-gröna blad och blommar med aromatiska blå-lila blommor ovanpå 3-foot-tall stjälkar i sommar. Lavendel som växer bäst i soliga, torra platser i USDA zon 5 till 8. Det tranbär oxbär (Cotoneaster apiculatus) växer också till 3 fot lång. Denna vintergröna blommar med rosa sommar blommor, följt av ett överflöd av ljusa röda bär. Hardy i USDA zon 4 till 7, denna buske tolererar en rad webbplats villkor, inklusive banker.

Medelstora buskar

För screening eller säkring, erbjuder den Japansk idegran (Taxus cuspidata) täta, små blad förskjutning av små röda bär i höst och vinter. Denna bank-tolerant buske växer till 6 fot lång med en något bredare spridning. Den är härdig i USDA zon 4 till 7 och tål torka och föroreningar, vilket gör den Japansk idegran ett bra val för stads planteringar The Taunton eller anglojap idegran (Taxus x. media) växer även bra på banker. Den växer långsamt till höjder av 5 fot och och har blanka, mörka blad. Denna idegran är härdig i USDA zon 4 till 7 och växer bra i soliga och skuggiga platser.

Höga buskar

För stora banker, välja en upprätt holly som Yaupon (Ilex vomitoria). Denna tät buske växer från 15 till 30 fot lång och har glänsande bladverk som kontrasterar med sin långvariga, att locka vilda djur röda bär. Perfekt för fuktig, rika jordar, yaupon järnek är härdig i USDA zon 7 till 11 och växer i full sol till halvskugga. Andra stora buskar lämpliga för banker inkluderar den amerikanska arborivitae (Thuja occidentalis). Denna nordamerikanska native är härdig i USDA zon 3 till 7 och växer i flera former och storlekar, till exempel "Degroot's Spire," en smal, upprätt buske som når höjder av 10 fot. Arborvitaes föredrar soliga platser med väl dränerande jord.