Vinter vård för jasmin buskar

Vinter vård för jasmin buskar

Jasmine (Jasminum) är en vacker blommande buske populär som en anläggning för växthusgaser. I milt klimat i södra USA används många typer i utomhus landskap. Jasminer (också vanligen kallad jessamine) trivs i soligt läge och i väldränerad, sandig lera jord. Jasmine är känd för sina doftande blommor, men inte alla sorter har denna kvalitet. Det är viktigt att välja en sort som är härdig till det lokala klimatet, även om vissa säsongsbetonade skydd kan fortfarande krävas. Jasminum nudiflorum är en sort som är härdig så långt norrut som New York, med vinterskydd. En enstaka ovanligt kall vinter får dock göra skyddet till någon nytta om jasmine sorten valt var ett anbud, som kräver en varmare klimatet zonplanerar.

Instruktioner

•Water buske djupt under hösten. Låt aldrig jasmine anläggningen för att ange vinterväder med en torr rotsystem. Detta gör det mer sårbart för vintern döda i kyla.

•Mulch jorden runt basen av jasmine busken att skydda marken och rotsystem från hårt fryser. Applicera 3 till 4 inches av marken bark, sågspån, kompost, hackade blad eller välruttnad gödsel över hela rotzonen, utvidga kompostmaterial ut till den buske DROPP linje.

•Använd en hammare att köra 6-fots trä stakes i marken runt jasmine buske, 1 fot isär, för att installera en vindruta. Väva en halm matta och från dessa insatser, till skärmen är komplett på alla synliga sidor på Jasmine. Det viktigaste skyddet för ett anbud, half-hardy buske är en vindruta. Vinter vindrutan bör inte tas bort på våren tills alla riskerar att frysa väder har passerat.

•Skydda jasmine buske från vikten av vinter snö av försiktigt svepande ansamling bort grenar med en kvast. Vänta inte för snön att ackumulera mer än ett par inches innan borsta det. Vikten av snö och is på grenarna kommer att orsaka brott och skada.

Tips & varningar

  • Halm mattor kan köpas i plantskolor eller renovering centers i många storlekar. Specialitet företag säljer dem som erosionsskydd för sluttningar och sluttningar. Om halm mattor kan inte hittas eller är för dyrt, välja duk eller säckväv, spikning det till trä insatserna snarare än vävning det genom dem.
  • Vintern fryser kan döda delar Jasmine. Vänta att beskära för att forma till våren, när du kan identifiera döda grenar.
  • Det finns lite försvar för plantering tropiska olika i nordliga klimat. Den ansträngning som krävs för att skydda det från vinterväder skulle riktas bättre till en buske anpassade till den lokala zonen. Jasminum nudiflorum är den bästa jasmine anpassas till de svalare områdena.