Vinter pärla buxbom med gula blad

Vinter pärla buxbom med gula blad

Vinter pärla buxbom är en av de många sorter av Buxus anläggningen. Det är en littleleaf buxbom med överlägsen köldhärdigheten. Vintern är härdig ner till Förenta staternas Department of Agriculture zon 5b. Sorten är en djupare grön än de flesta av de andra buxbom sorterna, med ljust gulaktig grön ny tillväxt på terminalen ändarna. Växter i klassen microphylla är tvåa i popularitet för trädgården bara till engelska buxbom, en klassisk landskapsarkitektur växt.

Säsongen normalitet

Den nya tillväxten på vintern pärla visas nästan gula och mognar till en djupt grön färg. En buxbom odlas soligt får gult och bränna på anbud tips när temperaturerna är extrema. Bladen kommer också missfärgas på vintern när det finns en brist på solljus för att främja bildandet av klorofyll, som orsakar gröna i lämnar. Alltför våta buxbom blad kommer att missfärga och kan faktiskt faller av, vilket händer i våta vintern zoner.

Smutsa testning

Jordar bör du alltid testa innan du installerar nya anläggningar för att säkerställa att det finns tillräcklig näring och rätt pH. Riktig jord pH-värdet är mellan 6,5 och 7,5. Jordar bör ändras med organiskt material att öka näringsinnehållet. Vinter pärla buxbom som har gulnande bladverk kan vara ett tecken på brist på kväve i marken. Som en bladverk växt kräver buxbom gott om kväve att främja grön tillväxt. Det tidigaste symtomet på kväve brist är gula blad på lägre blad och interiör äldre blad.

Phytophthora rotröta

Phytophthora är en svampsjukdom som påverkar både microphylla, engelska och amerikanska buxbom. Plantans tillväxt kommer att vara hämmad och ojämn, och bladen kommer att lätta och gulnar. Leaf marginalerna rulla in i centrera av stammen. Anläggningen kommer att dö av sjukdomen, långsamt döda rötterna av anläggningen. Symtomen blir ibland bara på ena sidan av i buxbom. Bland annat kemiska fungicider och kontrollera fukten i marken.

Engelska buxbom nedgång

Blad av microphylla buxbom som vintern pärla är inte lika mottagliga för engelska buxbom nedgång, men det inträffar. Till skillnad från Phythophthora orsakas denna sjukdom inte av fukt, utan av växten stress. I vintern pärla buxbom kan fortfarande drabbas av sjukdomen i landskapet, särskilt när planterade nära engelska buxbom. Den orsakas av en kombination av svamp, och symtomen är gulnande bladverk som vänder halm färgade och faller av. Stjälkar också missfärgas och rotsystemet blir tunn, med delar dör. Så småningom, kommer att den vintern pärla dö av sjukdomen. Aldrig riskera växtodling där angripna växter en gång-- eller du återinfektion.