Vinter pärla buxbom häck

Vinter pärla buxbom häck är en motståndskraftig buxbom. Den är härdig i US Department of Agriculture zoner 5 till 9 och håller dess livfulla färger året runt. Denna buxbom kräver regelbundna uppmärksamhet att se sitt bästa, men kommer att fortsätta att lägga till färg till landskapet i många säsonger om rätt vård.

Utseende och funktioner

Vinter pärla buxbom når höjder av 4 till 6 fötter. De har medium-gröna, blanka ovala blad som växer i en uppåtgående form. Till skillnad från de flesta andra buxbom pärlor vinter är resistenta mot hårda vinterförhållanden som leder till missfärgade blad. Små gula Blom visas i slutet av våren eller sommaren men inte prålig. Vinter pärla buxbom är inte favoriter av hjortar, vilket gör dem ett bra val för trädgårdsmästare oroliga av djuren. Buskarna är giftiga vid förtäring.

Val av plats och plantering

Vinter pärla buxbom föredrar en plantering webbplats som tar emot full till del Sol. De är inte kräsen om markförhållanden, men undvika ständigt våta områden. När du lägger växter till trädgården, placera dem i jorden med sina rötter på djup de ursprungligen växte. Ett lager av kompostmaterial lades över rotzonen hjälper för att försegla i fukt och håller fula ogräs från poppar upp.

Vattning, gödning och beskärning

Utvecklingen av ett friskt rotsystem beror på frekvent vattning under den första växtsäsongen. Buskarna har grunda rötter, så regelbunden vattning är nödvändigt under konstbevattning, även efter det att växterna är etablerade. En tillämpning av allmänna ändamål gödselmedel på våren hjälper buskarna upprätthålla levande färger och god hälsa. Beskär efter blommorna har bleknat. Ta bort döda eller svag tillväxt och putsa till den önskade formen och formen.

Problem

Vinter pärla buxbom är mottagliga för ett antal sjukdomar och skadedjur. Leaf kvalster, två prickig spindel kvalster, nematoder och buxbom psyllid orsaka ibland problem. Phytophthora rotröta är den vanligaste sjukdomen att späka växterna. Lövverk missfärgning, leaf spots, tappade blad och förvrängd bladen är alla tecken på problem. Ring din county Tilläggsagenten för råd om symtom kvarstår. Att hålla växterna friska med regelbunden vattning och utfodring är det bästa försvaret mot skadedjur och sjukdomar.