Vinter blommor som rådjur inte äter

Vinter blommor som rådjur inte äter

Ett enda hungriga rådjur kan decimera en trädgård över natten, särskilt på vintern när inhemska mat källor är knappa. Det betyder inte att trädgårdsmästare i rådjur benägna områden måste avstå från vintern färg i trädgården. Medan ingen anläggning är bevis på rådjur och hjort aptit varierar, tenderar dessa djur att undvika växter med taggar, starka dofter eller blad som är taggig eller hårig. Att välja vinter blommor kända för att vara rådjur resistent kommer att öka dina chanser att en färgglad vinterträdgård.

Perenner

Perenner återvänder år efter år, vilket gör dem en stöttepelare i trädgården. Många perenner blommar i början eller slutet av vintern, särskilt i områden med milda vintrar. Välja inhemska växter eller de acklimatiserad till din USDA Plant härdighet zon för bästa resultat. Fastlags-rose (Helleborus orientalis) växer till 18 inches tall och föredrar ljus till full skugga. På vintern, skålformade blommor blomma i nyanser av vitt till djupt lila i zoner 4 till 9. I zoner 9 till 11 ger lantana (Lantana spp.) en matta av färg hela vintern som motstår ett födosök rådjur.

Lökar

Lökar och knölar är köttiga rötter som lagra näringsämnen att producera frodiga blommor. Dessa blommor är oftast kortlivade, lysa de upp landskapet. En av de första lökarna blomma i år, vintern Stormhatt (Vintergäck) också är oattraktiv de flesta rådjur. Dessa gula blommor blommar under dagen och nära på natten i början av januari eller februari. Denna blomma behöver delvis till full sol och fuktiga, näringsrika mark. Vinter Stormhatt växer till endast 8 inches lång och kommer att utgöra en marktäckande över tiden. En annan hjort-resistenta lampa är snödroppe (Galanthus nivalis). Dessa små växter bära vita blommor som blommar ovanför snöbrist i partiella till full sol.

Buskar

Vinter jasmine (Jasminum nudiflorum) är en snabbt växande buske i hela zoner 6 till 9. Buskar ger struktur till trädgården, överbrygga avståndet mellan träd och mindre perenner. Vinter jasmine föredrar full sol men tål lite skugga. Små gula blommor blomma på övergripande grenar på vårvintern och senast fram till tidigt på våren när bladen visas. Denna buske kan nå en höjd och spridningen av 10 fot och kommer att producera nya anläggningar om grenarna kommer i kontakt med fuktig jord. Camellia's (Camellia japonica) stora, granna blommor blomma i ett brett utbud av färger för att lysa upp vinterträdgården. Dessa buskar är också oattraktiv rådjur.

Annueller

Årliga blommor slutföra sin livscykel i en enda säsong. Beroende på din växt härdighet zon trivs många svalt väder annueller under vintermånaderna. Snapdragon (Grobladsväxter majus) culitvars växa från 6 inches till flera fot lång. Denna anläggning har många blommor på gröna stjälkar. De är en perfekt kant eller bakgrund växten i sin helhet till partiell sol. Snapdragon blommor gör en utmärkt snittblomma, enligt Fort Valley State University. Årliga geranium (Pelargonium) är också ett bra val eftersom dess stickande blad stöta bort rådjur.