Vinter bladverk växter

Vinter bladverk växter

Medan vintern ofta tankarna till bilden av en skarp, vita landskapet, är det möjligt att lysa upp säsongen med växter som tål elementen och vars blad ger ett stänk av färg i olika nyanser. Dessa växter är uppskattad för sin året-runt härdighet, samt den förändrade visuella intresse de föra till varje säsong.

Korall Bell

Korall bell (Heuchera) är en vintergröna eller delvis vintergrön perenn, beroende på sort. Det växer 12 till 36 inches tall och 6 till 30 inches bred. Coral klocka funktioner långa stjälkar och fläckiga blad med små klockformade blommor i olika nyanser av rosa, vitt och rött. Lika märklig är dess ljusa blad, som bär igenom vintern och varierar i färg från orange, grön, lila, röd och svart, beroende på sort. Korall bell föredrar full sol till halvskugga och fuktig, väl dränerande jord. Den är härdig i USDA zon 3 om 8.

Hösten glädje Sedum

Hösten glädje (Sedum 'Autumn Joy') är en populär sort av sedum, även känd som fetknopp. Denna perenn växer 18 till 24 inches lång och lika bred. Blomknoppar som liknar broccoli visas i mitten av sommaren, blommar i stora rosa blomma huvud fram till senhösten. Så småningom kommer rosa nyans mörkare i en rödaktig-brons nyans, med döda men intakt blomma huvuden som ger färg till vintern. Hösten glädje föredrar väldränerad jord och full sol. Den är härdig i USDA zon 3 till 10.

Smörblomma vintern Hazel

Smörblomma vintern hazel (Corylopsis pauciflora) är en lövfällande buske som tillhör familjen trollhassel. Det växer 4 till 6 fot hög och lika bred. Smörblomma vintern Hassel har små ådrad blad och hängande klargula blommor som blommar i slutet av vintern. Den föredrar sol till halvskugga. Även om buttercup trollhassel kan anpassa sig till de flesta markförhållanden, trivs det i väl dränerande jord. Den är härdig i USDA zon 6 till 8.

Holly

Järnek (Ilex) är en familj av vintergröna och lövfällande buskar och träd som växer 6 till 40 fot lång och lika bred, beroende på den specifika typen. Det har taggig, glänsande bladverk och ljusa röda bär, som drar till sig fåglar. Vintergröna hollies, som vanligtvis mindre hardy än lövträd hollies, kan trimmas till formella häckar. Holly föredrar full sol till halvskugga och fuktig jord som är bra dränering. Det härdiga i alla USDA zoner, beroende på sort.