Vinca blommor som är resistenta mot rådjur

Rådjur skada både landsbygds- och stadsområden landskapsarkitektur. Det är omöjligt att hålla rådjur ur ett trädgårdsområde alla tiden, enligt University of Vermont förlängning System. Dock är vissa system effektiva på att minska landskap skador från rådjur, inklusive avskräckande medel som smak och lukt, buller larmanordningar och fysiska avskräckningsmedel. Plantering rådjur-resistenta växter bidra till att minska skador till planteringar, ofta hjälper till att skydda pengarna investeras i en blomma säng. Trädgårdsmästare vända sig till flera sorter av vinca när du planerar ett rådjur-resistenta landskap.

Nivåer av rådjur motstånd

Ingen anläggning är 100 procent hjort-bevis, enligt New Jersey jordbruk Experiment Station. Vissa växter är mindre ofta skadas av hjortar än andra. Framgången för rådjur-resistenta planteringar beror på området rådjur befolkningen, väderförhållanden och tillgång till andra mat källor.

Vinca Minor

Vintergröna rymmer flera olika gemensamma namn, myrten, smygande myrten, snäcka eller vinca. Det är en kort, städsegröna perenn används som gränsen växt eller marktäckare i landskapsarkitektur. Varje planta når en höjd av 6 inches med en 3 tums diameter. Sorter är Bowlesii, Ralph Shugert och Atropupurea. Blommor kan vara vit, rödaktig-lavendel eller blå-lila. Vinca blommar i slutet av mars till April och därefter sporadiskt under sommaren. Det gillar jordar och kräver små till måttliga mängder vatten. New Jersey jordbruk Experiment Station listar Vinca minor som en hjort-resistenta växt som är "sällan allvarligt skadad."

Vinca stora

Vinca stora eller stora periwinkle, är en vintergröna vinstockar som spår och rötter längs marken. Används som marktäckare eller accent växt, producerar Vinca stora stora mörka bladen mellan 3 till 5 inches lång. Blommorna är ljust blå och producerar under våren. Vinca stora föredrar partiell till fullständig solen och är toleranta mot en mängd olika markförhållanden. Det är en härdig marktäckande, rekommenderar University of Arizona klippa det var 18 till 24 månader för att få växande. I många delar av USA anses Vinca stora en invasiv art. Detta beror delvis på grund av att rådjur och andra vilda djur sällan skada Vinca stora.

France Periwinkle

Madagaskar periwinkle är en årlig vinca, även känd som Vinca rosa och Catharanthus roseus. Det är inte en avslutande vinca, men istället bildar en liten buske-liknande växt mellan 6 till 18 inches tall. Den tål full sol till halvskugga, producerar rosa, lila, röd, lax eller vita blommor på våren, sommaren och hösten. Den har en måttlig till hög torka tolerans. Trädgårdsmästare använda Madagaskar periwinkle i gränser, behållare och blomsterrabatter. Till skillnad från Vinca stora är Madagaskar periwinkle icke-aggressiv och icke-invasiv. Enligt Cornell University, anläggningen har medicinskt bruk och är en källa för ett läkemedel mot cancer behandling. Det är toleranta mot värme och rådjur-resistenta.