Vilken växt Granatäpplen växer?

Vilken växt Granatäpplen växer?

Granatäpple är en typ av frukt med en tuff och läderartade skal som döljer hundratals små celler av saftig massa, varje kring en enskild frö. Ursprung i sydöstra Europa och Asien, är anläggningen nu odlas i USA, främst i Kalifornien, utan föredrar svala vintrar och varma torra somrar. Granatäpplen växer på små träd som odlas kommersiellt för fruktproduktion och som prydnadsväxt.

Beskrivning

Granatäpplen växer på lövträd med oval, mörkt gröna, blanka blad det genomsnittliga 1 tum lång. Blad form på taggiga grenar av träd mittemot varandra. Blommorna på trädet är ljust orange-röda med en skrynklig utseende till kronbladen. Bildar ensamma eller i små kluster i ändarna av grenar, är blommorna 1-1/2 till 2-1/2 inches lång. Flå av frukten är brunröda med crimson juice celler inom.

Form

Granatäpple trädet är relativt liten, växer till 30 fot lång. Trädet bär många grenar som strålar ut från en central ledare stam. Formen på trädet är relativt avrundas med en öppen tak. Grenarna av träd tenderar att sloka nedåt, särskilt när lastat med mogna Granatäpplen.

Sorter

Flera namngivna sorter av granatäpple träd är kommersiellt tillgängliga. "Gulosha Rosavaya" sorten är bland bäst för frukt med en balans mellan sötma och syra. I Kalifornien, sorten 'Wonderful' dominerar, på grund av dess storlek medium och högre syra nivåer. Det används ofta för pressning. University of Florida pekar mot 'Lila utsäde' och "Spanska Ruby" som bra val för hem planteringar. Andra sorter är 'Viktorianska Giant,' 'Berri,' 'Veles,' "Kabul," "Muscat röd," "Poona" och "Griffith".

Odling

För att bevara den genetiska kvalitet av en viss sort, ympa odlare vanligtvis granatäpple träd. Träden planteras oftast mellan 12 och 18 fot ifrån varandra och kan börja bära frukt i så lite som ett år. Rätt beskärning av grenarna hjälper till att skapa nya tillväxt där granatäpple blommar form. Regelbunden bevattning är avgörande för god frukt utvecklingen. Granatäpple frukt mognar i cirka sex månader.