Vilken väg går på pilen på ugnen Filter?

De flesta ugnen filter har en pil på ena sidan av det filter som visar hur du placerar den i ugnen. Om du lägger filtret in i pannan på fel sätt, kommer det inte fungera effektivt och minska den ugnen effektivitet. Vissa filter har inte en pil, men du kan fortfarande berätta vilken väg att placera filtret genom att titta på spackel.

Funktion av ett Filter

En ugn filter fångar luftburna smuts och damm partiklar och håller dem från att komma in ugnen och som cirkulerade i hela hemmet genom uppvärmning och kylning ventiler. När du kör ugnen eller kylsystem utan filter, kan smutspartiklar bosätta sig i ugnen och orsaka en uppbyggd av smuts eller damm på spolarna, fläktmotor eller tändaren. Efter tid, effektiviteten i ugnen droppar, och det kan sluta fungera ordentligt.

Typer av filter

Det finns olika typer av ugnen filter, däribland de disponibla och återanvändbara. Cellulosa eller glasfiber filtret har en pad med kartong ram som kan fånga stora smutspartiklar men är inte lika effektivt fånga små. Det finns tvättbara filter som varar i tre till fem år och veckat filter. Polyester veckat filter kan fånga små smutspartiklar och högeffektiv veckat filter är tjockare än andra filter men inte får plats i ugnar med standard filterhållarna. Dessa filter kan eller inte kan ha en pil för att visa dig vilken väg att sätta filtret in i pannan.

Filter med pilar

Om ugnen filtret har en pil på ramen av filtret, är pilen berätta vilken sida ska vara vänd fläktmotor eller spolar. Pilen pekar på ugnen när du skjuter filtret i filterhållaren. Om du placera filtret i hållaren med pilen pekande bort från ugnen, fungerar filtret inte.

Filter utan pilar

Filter som inte har pilar är placerade inuti ugnen med den kraftigare eller tätare sidan av filtret vänd bort från filtret och tunnare sidan mot fläktmotor eller spolar. Den kraftigare sidan fångar smutspartiklar, och den tunnare sidan tillåter luften att passera till ugnen. Vissa filter utan pilar har en wire mesh som gör dem starkare. Den mesh sidan skulle vara robustare sidan av filtret.