Vilken typ av trä är bäst för bränning?

Oavsett om den öppna spisen på en vintrig kväll eller en lägereld året runt, kan en pålitlig brand ge värme, underhållning och en chans att samlas med vänner och familj. Vilken typ av trä som du använder för din eld beror mycket på vad du har för avsikt att få ut av det. Några trä används enbart för utomhus bränna eftersom det kan medföra risker för slutna utrymmen, både i toxicitet och återstoden i skorstenen.

Inomhus bränning

Undvika burning tall. Kåda kan vara ett stort problem i skorstenar eftersom det träskor influensa och rockar skorsten tegel. Dessa avlagringar kan samla över tiden och antända när en brand startas. Om du absolut måste bränna pine inomhus, se till att är veden extremt rutinerade och torra. Har din skorsten rengöras regelbundet för att förhindra eventuella skador som kan leda till dålig ventilation och otillräcklig draw.

Heta Burns

För att ge en maximal värme, är frukt där det händer. Körsbärsträ brinner extremt varmt och är relativt långvarig. Vara försiktig inte till lägga alltför många körsbär loggarna samtidigt som mängden värme kan snabbt bli obekväm. En annan het frukt trä är persimon. Dessa träd tenderar att vara betydligt mindre i diameter än körsbärsträd och är en bra preliminära trä eftersom de blir mycket varm snabbt, som hjälper till med förbränning av den tätare körsbärsträ. Även med persimmon, men kom ihåg att inte overstoke elden--resulterande röken kan ibland vara svåra att övervinna. Se till att dessa skogar är väl torkat innan du bränner.

Långvarig Burns

Oak är ryggraden i en långvarig brand. Brännskadan är stadig och jämn och sängen av kolen som ek ger användas ofta för att starta en ny brand nästa morgon. Ek kan dock ibland vara svårt att tända. Kontrollera en robust eld sprakande innan du lägger till en fullstor ek logg. Annars kan du snabbt kväva lågan och hitta dig själv blåser askan med bälgen. Dela ekstockar är en bra idé om virket torkas på ett adekvat sätt. Du kan berätta om detta är fallet om ändarna på stockarna har börjat Visa tryck sprickor på grund av vatten.