Vilken typ av tomater smak söt?

Vilken typ av tomater smak söt?

Om du laga mat med tomater ofta och vill lägga till dem i din trädgård, är det bäst att välja tomat typer som passar din smak. För sockerhaltiga rätter eller välsmakande måltider med en anstrykning av sötma förtjänar särskilda tomater en plats i din trädgård.

Storlek

Vanligtvis, ju mindre tomat, den sötare blir det. Till exempel, mästare, en hybrid tomat som är medelstora eller stora, är bara milt söt och har en köttig smak, enligt Washington State University. Trädgården persika tomat, dock är mindre än den mästare sorten och är mycket sötare, med en något syrlig eftersmak--liknar en faktiska persika.

Typer

Det finns flera typer av söta tomater att välja på utifrån dina kulinariska behov. Till exempel sugardrop tomat, utvecklat i Spanien, smakar som en söt frukt och är packad med mer näring än ett körsbär tomat, enligt The Free Library hemsida. Den kan användas i både grönsaker och frukt sallader. Juliet hybrid tomaten är inte riktigt lika sött som en sugardrop men liknar Roma tomat och perfekt för tomatsås.

Överväganden

Om du växer söta tomater, be den lokala plantskola eller trädgård leverans butik hur till skydda din tomatplantor från skadedjur och köpa sorter som inte är benägna att många sjukdomar. Till exempel träd tomat är allmänt resistent mot skadedjur, men attackeras ibland av gröna aphis och måste behandlas så fort du märker insekter för att förhindra allvarliga växten skada.