Vilken typ av tomater ska jag växa?

Vilken typ av tomater ska jag växa?

Tomater--skivad, hela, konserverad, tärnad eller mosad--är välsmakande frukter växa i trädgården. Typ av tomater du växer beror på klimat och jordmån--mer sur eller basisk-- och smak och färg på din tomatplantor. När du väljer tomat typer att växa i ditt hem trädgård, lär dig om olika typer av tomater som tilltalar dig.

Stora nötkött

Stora nötkött tomater, till exempel tomatplantor biff är särskilt bra val för trädgårdsmästare som inte vill oroa dig över att sjuka frukter. Enligt University of Missouri jordbruk förlängningen, stora nötkött tomater är resistenta mot rötsvampar och fusarium vissnesjuka och nematoder, tre gemensamma tomat växtsjukdomar. Stora nötkött tomater vann en "All-America val" award 1994. Frukterna är slät och red, den "klassiska" tomat utseendet och kan väga 10 till 12 uns vid full mognad. Denna anläggning producerar rikliga mängder av frukt i säsong och är perfekta valet om du planerar att använda dem i sallader, soppor, smörgåsar eller att äta färska av vinstockar. Denna typ av tomat mognar i ca 73 dagar.

Heirloom

För ett område med oförutsägbara väder är en släktklenod tomat typ en perfekt sort. Heirloom anses vara en "året" sort, vilket betyder att den producerar frukt året runt med rätt förutsättningar och vård. Dessa tomater, för deras räfflad kroppar och ört smak, växa i olika förhållanden. Om du bor i ett kallt eller kallare klimat, eller växt till växt frön på vintern börja plantor i en behållare inomhus, håller som t plantan frisk och varm. Vid transport utomhus under våren, för de första veckorna, plantera vinstockar tomater i en trädgård täckt med plast marktäckning, som isolerar anläggningen från plötsliga sval temperatur.

Gula eller Orange

Gula eller orange tomat sorter ger söt smak på grund av deras högre sockerhalt. Det gör dessa tomat bättre för konservering, men de är också bra i sallader och andra ny sommar recept. Gula och orange frukter sorter, enligt University of Illinois förlängningen, tenderar att mogna mycket tidigare än föregående gult eller orange sorter, med tanke på den korrekta vattning, mark villkor och temperaturer. Vissa sorter är berg guld, citron pojke, jubilee och golden boy. Citron pojke tomater, till exempel växa fast frukter att vikt omkring 7 uns och producera flitigt stora mängder av frukter.

Dvärg eller Container

Några tomatplantor prestera bättre i en behållare eller dvärgväxta eller nedsatt adult form. Dvärg arter växer bra i Amplar eller på uteplatser eller däck när det inte finns rum för en trädgård. Om utrymmet är ett problem, plantering dvärg eller container sorter--som tiny Tim, cherry guld, red robin, eller pixie hybrid--ger dig en liten tomat vinstock som producerar full storlek frukter. Frukterna är ofta röd men ibland gula eller orange; du behöver inte att beskära dem. De flesta dvärg arter producera deras första frukterna i 50-60 dagar, vilket är snabbare än den genomsnittliga stora röda typ.