Vilken typ av staket som är bättre för en ojämn gräsmatta?

Vilken typ av staket som är bättre för en ojämn gräsmatta?

I många hem landskap är stängsel en nödvändig komponent för som innehåller husdjur, skapa sekretess och att främja säkerhet. En detalj som ofta får slätas över när du planerar att installera ett staket är svårigheten att installationen när gräsmattan är en ojämn yta. Hilisides, raviner och högar göra alla stängsel ett mycket mer komplicerat än det är på platt mark. Varje typ av stängsel har sina fördelar och nackdelar när det gäller installation på ojämnt underlag, och de beror på stängslet syfte och vilken typ av terräng.

Betesmark stängsel och snö fäktning

De bästa stängsel för ojämn terräng är mer rustika än de som vanligen används runt en gräsmatta. De är trä betesmark stängsel och snö stängsel. Båda har estetiska kvaliteter och kunde vara en bra passform i vissa sammanhang. Wood betesmark stängsel, inklusive split rail stängsel, är enklast att justera för att följa ojämn terräng, men de har stora öppningar genom vilka de flesta husdjur kan pressa. Precis som alla andra staket, dess inlägg behöva ställas in helt lodräta, men korset justeras enkelt medlemmar enligt terrängen. Övergripande, den rustika, informella kvaliteten av trä betesmark stängsel ser bättre ut böljande upp och ner över ojämn mark jämfört med mer formell och omfattande staket brukar användas runt bostäder.

Snö i fäktning, som egentligen är ett slags tillfälliga staket, går upp väldigt lätt på ojämnt underlag. Den består av tunna träribbor inbäddade i en tråd ram, vilket ger flexibilitet att stiga och falla över en föränderlig grade. Även om avsett för tillfällig användning, snö stängsel kan förbättras med en kant av blommande perenner.

Trä stängsel

En 6-foot-tall, solid-trä staket kan användas för att skapa en privat gräsmatta eller en kortare staket kan utforma en gräsmatta samtidigt utgör ett hinder för husdjur och små barn. Trä stängsel kan användas på en sluttande gräsmatta av avgå stängslet även ökningar på varje gärdsgårdsstör. Om till exempel gräsmattan sluttar nedåt monterad 6 inches varje 8 fot, då varje staket panelen kan vara 6 inches lägre än den tidigare panelen medan en lodrät orientering upprätthålls för staket brädor. När staketet korsar en mer abrupt dopp eller gully, de arga medlemmarna mellan varje inlägg kan vara vinklad för att matcha backen, men inlägg och vertikala staket brädor eller störar fortfarande bör installeras i en perfekt lodrät orientering att skapa en robust staket.

Kedja-Link stängsel

Kedja-link stängsel är mycket stark och användbart för hållande sällskapsdjur i och tränga sig på ute, men den ger inte en visuell barriär runt en gräsmatta om inte det är täckt av vinrankor. De inlägg och inramning för kedjelänk stängsel är ganska enkel att installera på ojämn terräng, men utmaningen kommer med skärande staket wire. Varje gång vinkeln på stängslet raden ändras, har staket wire skäras--en tidsödande process som kräver tunga bult fräsar. Kedjelänk staket, är dock utformade ändras för installation på sluttningar och fungerar lika bra i det programmet som på plan mark.

Woven-tråd stängsel

Woven-tråd stängsel är billigare än vissa andra typer av stängsel, lätta och enkla att installera. Det är lite av en informell stil för omgivande gräsmattan framför ett hus och kan vara mer passande för en bakgård. Installera woven-tråd stängsel på ojämnt underlag är mycket lik processen att installera kedjelänk fäktning i att det krävs skära en massa staket wire. Vävd metalltråd är mycket tunnare än kedja-link stängsel tråd, vilket det kan skäras snabbt med handhållna avbitare, att göra woven-tråd stängsel ganska enkelt att ändra för dess bruk över backar, dips och högar.