Vilken typ av rörgenomföringar ska jag använda att täta sprickor i trä ytterväggar på ett gammalt Garage?

Gamla trä garage hade s.k. fartyget-varv rangerbangård. Styrelserna överlappar varandra från topp till botten, som plankor av trä fartygets skrov. Du kan lägga lite intresse-- och en nick till historien bakom denna typ av konstruktion--när du täta springorna mellan plankorna i väggen med Marina täta. Dessa produkter hålla dagens träfartyg vattentäta, men inte alla Marina caulks är skapade lika.

Om marina täta

Marina täta är utformad för användning på fartyg och är vattentät. Det finns tre typer av Marina täta, alla med sin egen användning. Silikon täta används som ett tätningsmedel för material som plast eller tillfällig packning. Polyuretan bildar en permanent bond. Detta gör det olämpligt för trä som kan kräva ersättning. Den tredje sorten, polysulfid täta, kan inte användas på plast, men kan användas på trä, inklusive trä som så småningom behöver bytas.

Kännetecken av polysulfid täta

Don Casey, båtliv expert för BoatUS--Boat Owner's Association i USA--samtal polysulfid täta "de mest mångsidiga av Marina tätningsmedel." Polysulfid täta är syntetiskt gummi. Rekommenderas för användning på teakdäck och mellan hull plankor, följer det starkt de ytor som det tillämpas. Det kan slipas och målas utan att kompromissa med sin förmåga att försegla en söm.

Hållbarhet

Polysulfid och polyuretan caulks varade längre än silikon i en studie utförd av "Seaworthy" magazine, det officiella offentliggörandet av BoatUS. "Sjöduglig" intervjuade en grupp 30 båten reparation specialister om uthållighet i de tre typer av täta. Enligt studien, 59 procent av tillfrågade sade att polysulfid täta varade mellan sex och tio år, om de används korrekt. Bara 43 procent av de tillfrågade rapporterade liknande prestanda från polyuretan täta och endast 17 procent av gruppen tillfrågade sade att silikon täta varade som lång.

Availablity

Polyuretan och silikon caulks finns i både hem förbättring och sport utrustning delar av rabatt varuhus. Polysulfid caulks, men är lättare att hitta i båtliv utbudet hus. Om du inte är belägna nära vattnet-- eller en båt butik--kan du fortfarande njuta av de fördelar som erbjuds av en mängd olika marina täta eller annat.