Vilken typ av rep använder jag för att bygga en Tree gunga?

Du kan bygga en tree gunga i ett antal olika konfigurationer: en dubbel- eller enkelrum rep, däck gunga eller ens en stol sving. Vilken typ av träd swing avgör typ av rep som bästa stöd och fördela vikten av personen och gungan.

Typer

Vridna och flätad finns två typer av linor. Enskilda Garner är vridna tillsammans att bilda kardelerna som i sin tur är vridna tillsammans att bilda en spiral som blir repet. Flätade rep består av enskilda områden som varvas genom vävning över och under samma som du skulle fläta hår. Olika material och mönster skapa varianter av tvinnade och flätade linor med lite mer robust än andra. Tvinnade linor är lättare att skarva för att skapa längre bitar men detta bör inte vara ett problem med att göra en rep sving. Välj utifrån styrka och storlek snarare än typ repet.

Fibrer

Gemensamma rep fibrer består av naturliga manila, polyester, nylon och polypropylen. Polypropen är en egenskap av Poly-högsta repet rekommenderas av trä träd gungor som bästa repet för träd gungor. Det är starkt, lätt, vattentät och håller en knut bra. Mother Earth News råder mot nylonrep som alltför hala och naturliga manila eftersom det så småningom kommer att ruttna. Mother Earth News rekommenderar ett poly-twist typ rep.

Storlekar och längder

För att räkna längd rep behövs för dubbla rep träd gunga, multiplicera höjden på gungan från marken med två plus en ytterligare 4 varv. För en enda rep swing, skär den sista nummer i hälften. Extra 4 varven möjliggör överhänget på trädet och under placera av svingen. Använd ett rep med en diameter av 3/8 eller 5/8 tum.

Rep säkerhet

Inspektera gungan årligen för slitage och byta ut delar som det blir nödvändigt. God kvalitet linor bör pågå under fem år enligt Tree Top byggare. Gå igenom swing säkerhetsrutiner med ditt barn och se till att de hänger på linor med båda händerna hela tiden.