Vilken typ av Planter lägger du en vinstock?

Vilken typ av Planter lägger du en vinstock?

Vinodling i behållare kan trädgårdsmästaren med en liten trädgård eller uteplats flera alternativ. Välj hållbara, attraktiva behållare som samordnar med din inredning och vine's blommor. Vissa behållare har hjul att enkelt flytta vinstockar.

Betydelse

Många vinstockar är lämpar sig för odling i behållare och ger ljusa färg till en uteplats hörn eller vägg. Alla vinstockar behöver någon form av stöd, till exempel en spaljé, spel eller ens en närliggande vägg. Tunga perenn vinstockar, såsom wisteria eller klättrande hortensia, kräver stark, permanent stöd och kanske inte lämpar sig för odling i behållare. Odla tropisk vinstockar som inte är härdiga till ditt område i en behållare och föra dem inomhus för vintern.

Överväganden

De flesta vinstockar kräver väldränerad jord och även, konsekvent fukt. Porösa krukor, som lera och terrakotta, absorberar fukt, torkar ut jorden snabbt. Mörka krukor absorberar värme från solen och kan bli för hett.

Förebyggande/lösning

Välj en kruka med minst ett stort hål för dränering och Lägg några trasiga bitar av keramik till botten. Dagligen övervaka fuktnivåer om du väljer en kruka i ett poröst material, eller använda en plast, syntetiskt lera eller glaserat terrakotta planter. Se till att potten ger tillräckligt utrymme för dina vinstockar. Typiskt, en gryta 18 inches hög eller större fungerar bra.