Vilken typ av olja ska jag använda för att ta bort rost?

Vilken typ av olja ska jag använda för att ta bort rost?

Massor av oljebaserade produkter finns tillgängliga i butiker och on-line, designad speciellt för att ta bort rost från olika metaller, men de flesta konsumenter har oljor hemma som också kan göra jobbet i många fall. En gång rost former, du vill ta bort det så snart som möjligt. Ensam, rost flyttar djupare in i metall och uppslag.

Krom och kala stål

Lättare oljor är bäst att ta bort rost från chrome. Lättoljor fungerar också ibland på kala stål. Ett exempel på en lätt olja är WD-40. Bara spraya ett tunt lager på rostiga plats, vänta ca 10 minuter, skrubba fläcken med en liten bit av stålull och torka bort oljan med en ren trasa.

Stål och rostfritt stål

En penetrerande olja, som linolja, är bra för rengöring rust av stål och rostfritt stål objekt, till exempel handverktyg. Lägg ett tunt lager linolja på rostiga plats och låt det sitta i ca 10 minuter. Skrubba fläcken med en rostfri borste. Alternativt använda stålull eller sand papper. När rosten är borta, torka av den återstående oljan så dess gör inte torka och lämnar en klibbig restprodukt. Du kan välja att rensa bort objektet med varmt tvålvatten. I så fall torka den ordentligt för att förhindra rost upprepas.

Gjutjärn

Vegetabilisk olja fungerar bra för att ta bort rost från gjutjärn, till exempel en gjutjärn stekpanna eller gryta. Börja med att hälla två till fyra matskedar salt och en lika stor mängd vegetabilisk olja på det drabbade området, och skrubba med en pappershandduk. Koncentrera dina ansträngningar på området rostiga, men sprida blandningen över hela ytan. Tillsätt mer salt och vegetabilisk olja om det behövs. Om rosten är envis, kan du behöva skrubba med lite stålull. När du är klar, tvätta stekpanna eller gryta med skålen tvätt flytande och varmt vatten.

Kommersiella produkter

Marknaden erbjuder otaliga kommersiella produkter och processer för borttagning av rost. Bland dessa finns oljebaserade produkter, petroleum-baserade produkter, rost omvandlare, sand blästring, elektrolys, syror och alkalier. Om du är intresserad av en dessa, ställa frågor och läsa tillgänglig litteratur för att se till att produkten eller processen är rätt för jobbet.