Vilken typ av olja för en Toro S120 snöslunga?

Toro S120 är en liten snöslunga avsedd för bostäder. S120, kallas också ibland en snöslunga, har bara en 12-tums bredd men fortfarande kräver samma typ av olja som de större maskiner som företaget gör. Det är en enstegs snöslunga som var manufactured från 1982 genom 1991. Lägga rätt typ av olja är avgörande för att säkerställa din snöslunga varar en lång tid.

Typ av olja

Alla Toro enstegs snöslungor kräver samma typ av olja. Den olja som används kallas två steg motorolja. Det är typ av olja avsedd för mindre motorer. Toro rekommenderar användning Toro 50: 1 2-cykel olja eller motsvarande high-grade, certifierade två steg olja.

Att sätta olja i

Olja för Toro S120 måste blandas med bensin före tjänstgöring snöslunga. Enstegs snöslungor kräver en 50: 1 förhållande av bensin till motorolja. Lägg till halv gallon bensin i en godkänd bränsle behållare följt av 1.3 uns två steg olja. Täcka behållaren och blanda ordentligt. Denna blandning tillsätts sedan snöslunga. Detta måste göras varje gång motorn behöver gas. Olja är till snöslunga ingen annan tid.

Var man kan köpa

Två steg olja är inte svårt att hitta. I själva verket har de flesta auto delar butiker denna typ av olja. Inköp för din snöslunga är ett annat ställe som sannolikt kommer att sälja två steg olja. Olika online-leverantörer säljer det också. Priser för två steg olja 2011 i genomsnitt ca $3 för en 16-ounce flaska.

Vad man inte ska använda

Toro gör det tydligt i deras servicemanual som under inga omständigheter är det tillåtet att använda standard motorolja som den typ som används i din bil. Blanda inte bensin och olja på ett felaktigt förhållande heller. Dessa kan både orsaka allvarliga motorskador.