Vilken typ av färg som fungerar bäst på gips?

Vilken typ av färg som fungerar bäst på gips?

Lufttorkad gips väggar är solid, slitstarka och motståndskraftiga mot kortsiktiga fukt, till skillnad från moderna gips. Även om gips kommer med många fördelar, byggare och husägare föredrar gips för dess lägre pris, platt yta och snabbare installationsprocess. Ursprungliga gips väggar finns fortfarande i många äldre hus idag. Måla gamla gips väggar är inte mycket annorlunda från målning gips, men rekommenderas det målar en vacker lack och ett mindre arbetsintensiva jobb.

Färg och allt-i-ett-Primer

En färg och primer produkt blockerar wall fläckar och är också bra för väggar färgat av nikotin och vatten fläckar. Tunga fläckar på väggarna kan kräva användning av en oljebaserad produkt i stället för latex. Om inte gips väggarna målades nyligen, rekommenderas primer. Allt-i-ett färg och primer produkter eliminerar behovet av att tillämpa ett separat lager primer. Dessa produkter också eliminera behovet att handla av en separat primer, som kan spara pengar. Vattenbaserad färg primers inte släppa foul lukt och låt för lätt rengöring.

Platt färg

Gips väggar avslöjar oftast sprickor, hålrum, gupp och små hål. Icke-glänsande utseende platt färg hjälper till att dölja brister på gips väggar. Till skillnad från en glänsande lack, som äggskal eller satin, platt absorberar färg ljus snarare än återspeglar det. Gips väggar, målade i en kvalitet platt färg, bär ofta en likhet med gips. Maskera den oregelbundna utgivningen av gips modernisera gamla väggar och ökar intresset för ditt hem inredning. Av dessa skäl måla gips väggar i en vattenbaserad platt färg.

Oljebaserad grundfärg och måla

Gips väggar håller sig till en metall svarv under ytan, och det är inte ovanligt för svarv att blöda rost fläckar genom gips vid fukt inuti väggen. Oljebaserad grundfärg och måla tätar gamla gips och förhindrar tunga färgning från blödning genom målad finish. Även om oljebaserad grundfärg och måla släpper illaluktande rök, är fläck-blockerande kapacitet mycket effektivare än latex primer och färg. Oljebaserade färger rekommenderas också för färska skim-belagd gips väggar eller nyinstallerade gips.

Emalj måla

Emalj måla produkter är tillgänglig i oljebaserade och latex. Den jämn yta av emalj färg matchar en gips vägg naturligt slät yta. Målning gips med en tuff emalj färg skapar en hållbar finish som kan rengöras grundligt utan att fördärva eller skada de nya lack. Emalj färger finns gemensamma vägg ytskikt som platt, äggskal och satin. Måla gips väggar med en fin nap roller att lämna minimal streckmönster och förbättra den naturliga texturen av gips.