Vilken typ av färg ska jag använda på skiffer takläggning?

Vilken typ av färg ska jag använda på skiffer takläggning?

Skiffer takpannor har den naturliga färgen på skiffer. Du hittar vanligtvis nyanser av grå, ljus grå, svart och även mörkröd på de flesta skiffertak. Målning av skiffer plattor ger varje bit ett nytt utseende och ändrar den övergripande utformningen av hemmet. Oavsett färg du väljer, använda den rätt färgen för taket. Färgen bör inte skala eller chip från takmaterial.

Överväganden

När plocka en färg, ta hänsyn till den färdiga design eller format du vill använda. En mörkare färg fungerar bäst på ett större hem eftersom skuggan kan överväldiga en mindre hem. Ljusare nyanser är lämpliga för alla storlek hem, men den ljusare färgen kan faktiskt göra en mindre hem känna större. Ljusare nyans drar ögat upp, skapa utseendet på utrymme. Mörkare nyanser också utarbeta ögat, men känns tung.

Rätt färg

Rätt färg för takpannor är en färg som särskilt utformade för skiffer ytor. Leta efter färger avsedd att användas på tak, som målar innehåller tillsatser och kemikalier som håller färgen från peeling eller flagna brickor. Sidan av kan bör innehålla en lista över ytor lämpar sig för färgen. Skiffer specifikt anges på kan, sedan Välj en annan typ. Enligt Fleetwood är dess väder klädda fodrar av färger lämplig för användning på utsida, inklusive skiffer plattor.

Varning

Använd inte någon typ av inredning eller inomhus husfärg när du målar ditt tak. Inomhusfärger är inte lika stark som exteriör färger och hålla inte bra för miljöfaktorer, inklusive regn och snö. Fukten läcker i färgen, som orsakar en luftbubbla på ytan av plattorna. Eftersom luftbubblan expanderar och kontrakt, tvingar det färgen bort kakel. Inom några månader, kanske du märker färg peeling från taket. Undvik att använda färger och craft akrylfärger. Medan dessa färger är lämplig för målning dekorativa skiffer plattor, avsett målar inte för användning utomhus.

Måla taket

Använd en förlängning pol som fäster till slutet av din paint roller. Stå i mitten av taket och måla ner, efter raden av takpannor. När du trycker med rullen, riskerar du knackar de skiffer plattorna lös. Applicera ett skikt av färg, och applicera ytterligare skikt om du vill ha en mörkare eller djupare färg.