Vilken typ av brandsläckare bör användas på en olja eller fett brand?

Vilken typ av brandsläckare bör användas på en olja eller fett brand?

Inte alla bränder är skapade lika. Även alla typer av bränder behöver syre och någon form av bränsle för att bränna, börja inte alla med samma komponenter. Olika typer av brandsläckare används mot olika typer av bränder i hem- och företagsanvändare miljöer. Brandsläckare används som ett första försvar mot små bränder, inklusive kök bränder. Med hjälp av rätt typ eller klass av brandsläckare i ditt kök är viktigt att effektivt kontrollera fett eller olja brand i din matlagning utrymmet.

Klasser

Brandsläckare är åtskilda av olika klasser. Exempelvis kan en klass A brandsläckare släcka en brand som orsakas av papper eller andra brännbara produkter som trä eller bitar av plast, enligt amerikanska brand Administration. Typ av brandsläckare avsedd för att släcka bränder som startar på köksspisar och apparater betecknas som klass K brandsläckare. Denna typ av brandsläckare rekommenderas för ålderdomshem samt restauranger och caféer som de är konstruerade för användning i bränder orsakade av vegetabiliska och animaliska oljor som stänker fett och fett.

Komponenter

De flesta kök-godkänd brandsläckare innehåller skum, kallas aqueous film bildar skum eller alkohol-motståndskraftig skum speciellt utformad att bekämpa vätska baserade bränder orsakade av bensin, oljor, fetter och svimmar. Skummet skapar en film på spill vätskan, hjälpa till att stoppa brand sprids samt att minska potentiellt giftiga ångor produceras av elden.

Klass B

Klass B brandsläckare är också lämpliga för vätska, fett och gas bränder, enligt Occupational Safety and Health Administration. Om i tvivel om vilken typ av brandsläckare för ditt hem kök eller kommersiella matlagning område, tala med en representant från din neighborhood brandkåren. Brandsläckare i klass B är en vanlig typ av brandsläckare som finns i många hem idag.

Med hjälp av klassen K

Den amerikanska brand förvaltningen föreslår med en klass K brandsläckare på kök brand endast om den är liten och innehöll till ett litet område. Lär dig hur du kan använda någon typ av brandsläckare innan det blir nödvändigt. Ring din brandkåren omedelbart om elden sprider sig bortom antändningskällor. Peka munstycket på brandsläckaren på grund av branden. Brandsläckare i klass K krävs i storkök, enligt nationella Fire Protection Association NFPA 96, Standard för ventilationsstyrning och avfyra skydd för kommersiella matlagning-operationer.