Vilken typ av blommor är Angel's trumpeter?

Vilken typ av blommor är Angel's trumpeter?

Angel's trumpet är ett gemensamt namn för några trumpet formade blommor i familjen Solanaceae. De är alla mycket väldoftande, öppna sina blommor och släppa alla eller de flesta av deras söta doften när det är mörkt.

Datura arborea

Håller sin blommar så slutet av trumpeten är pekade upp, släpper Datura arborea sin doft efter mörkrets inbrott att locka sin natt-flygande, pollinerande nattfjärilar. De lätt reseed själva, växer snabbt och blommar när bara 18 inches hög, även om de lågväxande vinstockarna kan sprida 4 till 6 fötter.

Nicotiana alata

Först infördes i odling från Amerika i början av 1800-talet, är Nicotiana alata även känd som blommande tobak. Den har vita, trumpetas, stjärnformade blommor för fjärilar och kolibrier. De öppnar i början av kvällen och släppa den mest intensiva doften på natten.

Burgmansia solanaceae

En perenn i dess naturliga tropisk miljö, Burgmansia solanaceae växer ca 10 fot hög, med en vedartade stam och laterala grenar spridning 12 fot bred. Den har gula, rosa eller vita, trumpet formade blommor som hänger ner, vänd mot marken. De kräver full sol och mycket vatten under vegetationsperioden.