Vilken typ av blomma säng för stockrosor?

Vilken typ av blomma säng för stockrosor?

Oavsett om det är den höga stjälkar eller levande kronbladen som fångar ögat, gör stockrosor ett bra komplement till trädgård sängar. Stockrosor är lågt underhåll och kan leva i nästan vilken stil säng. Bland de längre wildflowers nå stockrosor en slutlig höjd av mellan fem och åtta fötter. Bäst av allt, finns det sorter för USDA härdighet zoner 3 till 10, vilket innebär att de kan odlas i nästan varje del av USA.

Hörnet sängar

Stockrosor är en lång accent växt som ser bäst ut när planteras i udda nummer. För hörn trädgård sängar, överväga att placera stockrosor mot baksidan av sängen eller i de tre triangulära punkterna. Andra tillägg att komplettera stockrosor i ett hörn säng inkluderar snapin drakar, lavendel och vallmo. Undvik överfulla stockrosor med sin egen sort eftersom det lätt kan bli sjuka om det inte finns tillräckligt med luft cirkulerar runt anläggningen.

Uppfart och gränser

Om din säkringar söker lite trött och du vill ha lite extra färg på din uppfart, kan stockrosor vara precis vad trädgårdsmästaren beställde. Placera stockrosor i grupper om tre eller fem bakom häckar och titta på när de växer och bildar en blommig fläkt för att framhäva den gröna häcken. För lägre färg mot häckar, överväga att lägga till några sparris eller fingerborgsblomma.

Växande sängar

Ge din stockrosor den bästa starten genom att plantera sina lampor på sommaren i standard plantering sängar. Dessa upphöjda bäddar skapas med träbjälkar stadigt fäst tillsammans för att göra en låda och fylld med trädgårdsarbete jord. När hösten närmar sig, placera vissa marktäckning över sängen för att skydda lökarna från frost. När våren kommer, kommer att stockrosor gro och växa snabbt. Transplantera dem till deras slutliga platser innan de når en höjd av 2 fot att undvika att skada tap roten skapad av anläggningen.

Ön sängar

Oavsett om ön sängen består av elefant palm och passionsfrukt växter eller evergreens och box hedges, kommer att stockrosor lägga en kompletterande touch av färg. För ön purister, vita sorten kompletterar både passionsfrukt blommar och palm lämnar. Bäst av allt, kan stockrosor placeras på slumpmässiga ställen på ön för en spontan överraskning.