Vilken typ av avlopp bör jag få med en svart granit diskbänk?

Vilken typ av avlopp bör jag få med en svart granit diskbänk?

En av de trevliga sakerna om hur du installerar en ny diskbänk är att du kan välja från ett antal nya armaturer för det och skapa en stil som går med ditt hem och smaker. När det gäller att få ett avlopp för någon diskbänk, överväga vilken typ av avlopp du behöver; om din diskbänk har ett spill utlopp; och om du vill ha en traditionell kedja och propp avlopp eller en med en integrerad propp. Efter det, kan du välja från ett brett utbud av vintage och modern stil.

Sink fälla typer

Sjunka avlopp finns i två typer av design: en S fälla för golv eller vertikala avlopp eller en P-fällan för horisontella avloppet. Om du är osäker på vilken sort vasken nya svart granit kräver, ber er rörmokaren att ta en titt och lämna en rekommendation baserad på diskbänken och andra rören i ditt badrum eller kök.

Overflow försäljningsställen

Du behöver också veta om din nya diskbänk har ett spill utlopp. Detta är det lilla hålet på toppen av vissa handfat handfat. Är ibland det bara under kranen och ibland är det på yttersta kanten av diskbänken, närmast kanten av bänkskivan. Om din diskbänk har ett spill utlopp, måste ett avlopp som har overflow hål.

Dränera proppar

Om du vill med en traditionell gummipropp koppla ditt avlopp, är vanlig kedja och propp avlopp vägen att gå. Om du vill kunna stänga och öppna i avloppet utan att behöva hålla reda på eller rengöra en gummipropp, kan popup-avlopp och lift-och-vrid avlopp fungera bra för dig. Med popup-avlopp, du trycker på en knopp på toppen av kranen som skjuter en hävstång för att öppna och stänga avlopp. Ett lyft-och-vrid avlopp är en som öppnas när du lyfter en knopp i mitten av avloppet själv och rotera den ca 90 grader åt vänster eller höger. Propp och lift-och-vrid avlopp kräver att du få händerna våt för att öppna en full diskho, medan en popup-avlopp kan öppnas utan att röra i avloppet själv.

Materiella alternativ

Svart granit är en mångsidig färg och materialval som ser bra ut med bara om någon avlopp. Alla avlopp typer som nämns ovan kommer i mässing eller krom, ger du valet av en guldfärgad avsluta eller ett silver en. Båda dessa är tåliga och lätta att rengöring med rengöringsmedel för daglig badrum. Men om du vill ha ett mer ovanliga utseende, finns vissa avlopp också med keramiska knoppar, konstnärliga avlopp hål mönster och andra funktioner.