Vilken typ av äppelträd bästa pollinera med varandra?

Vilken typ av äppelträd bästa pollinera med varandra?

De flesta äppelträd är inte själv-givande, så du måste plantera mer än en sort för att producera en gröda av äpplen. För korspollinering förekommer mellan blommorna av två sorter, måste både träd blommor blommar samtidigt. Om ett träd bleknar innan andra Blom, kommer varken producera äpplen. De flesta äppelträd kommer korsbefruktas med crabapple. Undvik att använda Winesap, får och Mutsu träd för pollinatörer eftersom deras pollen är steril.

Tidiga säsongen pollinering

Plantera tidigt blommande sorter tillsammans för bra korspollinering. Idared och frihet är två av de första att bud och blomma. Röd och Golden Delicious blommar samtidigt, liksom Gala, Jonafree och Honeycrisp. Alla dessa apple sorter har fast, sött kött. Honeycrisp producerar frukt storleken på en softball. Om du har en stor fruktträdgård, University of Missouri rekommenderar plantering en av dessa sorter i varje fjärde raden i en annan för bästa resultat.

Mellansäsong pollinatörer

Braeburn, Pristine, York och Enterprise äppelsorter blommar i midseason. Plantera två eller fler av dessa sorter tillsammans, mer än 20 fot ifrån varandra, att se till att bin, fåglar och luftströmmar kan överföra tillräckligt pollen från träd till träd. Dessa sorter producera medelstora frukt, med Braeburn att vara bra för pajer och äppelmos.

Sen-säsong Polllinators

Goldrush, Rom och Granny Smith sorter är bland de sen blommande äppelträden. Rom och Granny Smith är två av "self-givande" sorter. De behöver inte ha en annan sort att säkerställa en frukt gröda, men plantera två sorter kommer att säkerställa en större skörd sent under växtsäsongen. Alla dessa träd producerar sweet-till-syrlig frukt, utmärkt för pajer, såser och sallader.

Pollinerande med Crabapple

De flesta äppelsorter kan vara cross-pollinated av crabapple träd. Manchurian crabapple är idealisk för de tidig blommande sorter som anges ovan, medan snödriva krabba blommar i mitten av-till sen säsong. Om du inte har faktiska crabapple träd planterade i marken, föreslår University of Missouri förlängningen du hänga hinkar med vatten fyllda med färska, blommande crabapple grenar i grenarna av blommande äppelträd du vill pollinera. Bina kommer inte veta skillnaden och kommer att bära pollen från crabapple blommor till trädet.