Vilken storlek och typ av spik används för spikning Red Oak?

Vilken storlek och typ av spik används för spikning Red Oak?

Red oak är en av de vanligaste golvmaterial i Nordamerika. En prisvärd hardwood, det uppskattas både för sin skönhet och sin hållbarhet. Om du reparerar röd ek golv-- eller planerar att installera dem--kommer du att göra några spikning. Att hitta rätt storlek och typ av naglar kommer att vara viktigt för korrekt installation.

Red Oak kvaliteter

Red oak är erkänd av sin gula färg och dess särskiljningsförmåga, vågiga korn. Liksom alla ek är röd ek hårt och slitstarkt. Sitt överflöd i amerikanska skogar gör det en prisvärd, tålig golv för både industri och bostäder. Dess motstånd mot krympning och skevhet ökar också dess prestanda som ett golv. På grund av dess hårdhet är ek benägna att dela när spikas.

Golv verktyg

Om du ' re installera nya spontade röd ek golv, måste du hyra ett floor spikpistol. Drivs antingen för hand - du bang det med en klubba-- eller av tryckluft, spikpistol skjuter en trubbig spets spik genom tungan in i undergolvet. Den trubbig spetsen Stansar hål genom skogen, vilket resulterar i färre splittringar. Spiken täcks av nästa band, vilket resulterar i blind spikning. Den ca 1 3/4-tums spik är också kvadratiska och avsmalnande. Du köpa naglar från din verktyg uthyrning agent när du hyr en spikpistol.

Avsluta spikning

För reparationer behöver du till hands spik. I själva verket, när du använder en spikpistol, har du fortfarande till hands spik när arbetet blir nära väggen och spikpistol inte längre passar. Storlek 6d--"sex öre"--finish naglar har rätt diameter och längd. Om blind spikning, helt enkelt spika genom tungan med en par, hårda slag. Vissa delar kommer att inträffa, men så länge styrelsen är trånga, det är OK. När inför spikning, borra hål att undvika delning av trä och bockning naglar.

Tips

Pilot hålet för finish naglar bör vara något mindre än diametern på nageln. Borra i en liten vinkel så att spiken får ett fast grepp med golvet, minska lös styrelser och knarr.Recess finish naglar om 1/8 tum med en spik som-- eller spik punch-- och använda wood filler för att dölja blanka spik huvudet.Om du har gamla ekgolv, är de sannolikt röd ek. På grund av dess vattentäta egenskaper är vit ek efterfrågan på fat danande och varvsindustrin, vilket gör det dyrare. Hantering är samma för båda arterna.