Vilken sida av en Jute matta Pad bör mot trägolv?

Vilken sida av en Jute matta Pad bör mot trägolv?

Om du har en orientalisk matta, vet du att noggrann rengöring och underhåll garanterar livslångt skönhet. Skydda mattan från slitage med hjälp av en jute matta pad kan vara en viktig del i att skydda mattan från slitage. Ibland är frågan vilken sida av pad bör möta golvet. Förstå fördelarna med en jute matta pad kommer att svara på frågan.

Matta slitage

Hand vävda mattor, såsom orientaler och needlepoints, ta slitage på både på ovansidan och golvet sidan. Gångtrafik bär övre högen, medan effekten krossar knutar i golvet nedan. Som smuts arbetar sig igenom mattan, bär dess skarpa grynighet basen ännu mer med varje fotsteg.

Jute kuddar

Naturliga jute matta kuddar är tillverkade av tagel och jute--en växt fiber används i rep gör. Vävda tätt samman, bildar de en tät kudde vars fibrer ändå tillåta smuts att passera. Pad kuddar slaget mellan fot och golvet. Eftersom smuts passerar genom mattan och in pad, lider pad slitage snarare än mattan. Den matta pad är uppoffrande och är tänkt att ersättas varje fem åren.

Denna sida upp

De flesta jute pads är identiska på båda sidor. Vissa, men har en halkfri yta på ena sidan. Den fibrösa sidan vänd uppåt och grepp mattan, medan den icke-slip sidan tar tag i golvet för att hålla mattan på plats. Syntetiska matta kuddar brukar ha en halkfri sida och används på samma sätt.

Tips

Halkfria kuddar är speciellt användbar för små eller tunna mattor som tenderar att glida på golvet. En tjock pad kan ge kroppen till en tunn matta och hjälpa det ligga platt på golvet. Skär en pad så att mattan överlappar det med 1/2 tum runt. Detta döljer pad och den matta kanterna försiktigt curl över det, att skapa en rund utseende som också minskar slitaget till kanten. Kuddar är normalt 3/16 - till 1/2-tums tjock.