Vilken månad rosor blommar?

Vilken månad rosor blommar?

Roses gör inte alla blommar i samma månad. I själva verket har många faktorer som typ av rose, läge och vädret viktiga lager på när rosorna blommar. De flesta rosor kommer att blomma på våren, men några varianter, såsom klättring rosor och buskar inte kommer att blomma fram till sommaren. Naturligtvis, kommer att rosor blomma tidigare i varma klimat som i söder.

Läge

Rosor som växer i mycket varma platser, till exempel södra Florida kommer att blomma året runt. Dock har de flesta av landet inte varma månader på vintern. På en plats som Minnesota, kommer att mest engångs blommar rosor som arter och gamla trädgård rosor blomma tyngst i juni, enligt University of Minnesota. I Pacific Northwest beror bloom datum på mängden solsken rosorna få. De kan börja växa när som helst från slutet av maj till mitten av juni.

Typer

Några rosor anses upprepa underbyxor. Detta innebär att de kan blommar en gång i maj eller juni och sedan blommar igen i höst månaderna som September. Vårblommorna blommar på de nya käppar som växte på trä föregående år och sedan hösten blom på de nya sommar käppar. Några rosor anses kontinuerlig underbyxor som kommer att fortsätta att blomma hela våren, sommaren och hösten innan vilande i höst.

Solljus

För att korrekt bloom, rosor som minst sex timmars solsken per dag. På platser som Pacific Northwest, kan grumlig villkor kvarstå fram till juni, försenar rosa blommande säsongen. Det är viktigt rosorna få full morgonsolen eftersom det kommer att torka fukten som kan leda till svampsjukdom. Om du planterar dina rosor på en plats där det finns skugga, är det troligt inte att de blommar alls eller kommer de att bli högställd och mer mottagliga för sjukdomen.

Vatten

Fukt är också viktigt om du vill att dina rosor blomma på tiden eller alls. De kräver minst 1 tum vatten per vecka och upp till 2 inches per vecka under växtsäsongen. På sommaren bör du vatten var fyra till sju dagar, mer om sommaren är särskilt varmt. Inte får bladen våt under dagen eftersom detta är en inbjudan till svampinfektion.