Vilken färg tonade belysning gillar växter?

Light hälla ner till jorden från solen visas klart för det mänskliga ögat, men i själva verket består av alla färger i det synliga spektrumet, från rött till violett. Växter är beroende av ljuset för att tillverka mat för sig själva, men de använder olika våglängder eller färger, inom det ljuset annorlunda. Du kan påverka hur dina växter växa genom färgen på ljuset du utsätter dem för.

Röda våglängder

De röda våglängderna är den längsta av det synliga spektrumet. Natur, växter få rikligt rött ljus när bostad i skuggan av andra växter eller under ett tunt lager av jord, vilket förklarar varför växter beter sig som de gör när du får rött ljus.

Växter som inte är anpassade för att växa i skugga blir lång och spinkiga när de utsätts för rikligt rött ljus. Rött ljus signaler till dem att de växer i skugga och behöver för att nå bättre solljus för att producera tillräckligt med energi för att överleva. Växter elongate förhoppningen om att nå bättre kvalitet ljus.

Absorptionen av rött ljus hjälper också växterna mäta längden på dagen, som tillåter dem att blomma vid en viss tid under året. För att blomma, måste krukväxter få rätt mängd av rött ljus.

Blå våglängder

Blå våglängder är kortare och förekommer på den motsatta änden av det synliga spektrumet från röd. Blått ljus är den mest effektiva våglängden på att producera energi för anläggningen, så inte överraskande, Växterna absorberar det i större mängder än någon annan våglängd. Blått ljus uppmuntrar växter att bilda täta lummiga tillväxt.

Gröna våglängder

Medan växterna absorberar stora mängder av blått och rött ljus våglängder, absorberar de mycket lite grönt. Gröna våglängder är den minst effektiva på att skapa energi för växter, så att de förkastar dem. Din uppfattning om reflektion av dessa avvisade gröna våglängder är vad som ger växter deras gröna färg.

Att välja lampor för krukväxter

Att välja en ljus för dina växter beror delvis på dina förväntningar för denna anläggning. För bladverk krukväxter eller start plantor är blått ljus det bästa valet. Det uppmuntrar en kompakt tillväxt vana och bladverk. Speciella växa lampor innehåller ofta en hög balans av blått ljus. Lysrör ger också blått ljus, med sval och varm vitt rör det bästa valet för växter.

Vill du växterna att blomma inomhus, kommer dina växter behöver också en källa till rött ljus. Eftersom växter använder rött ljus som tidtagning anordning, avgör mängden rött ljus de får varje dag oavsett om de blommar. Till exempel blommar vinter-blommande växter som JULKAKTUS eller julstjärna när de får bara 10 timmar av ljus, vilket anger för dem att vintern har kommit. Sommar-blommande växter blomma när de får lång varaktighet för rött ljus.

Glödlampor ger växter med röda våglängder, om du inte vill investera i dyrare växa lampor. Använda ca 30 watt glödljus för varje 100 watt av fluorescerande. Med rött ljus ensam kan orsaka växter att bli spinkig.