Vilka typer av växter är infödda till Egypten?

Vilka typer av växter är infödda till Egypten?

Egypten har lämnat oss mycket mer än pyramider och kungliga gravar. En av de äldsta och mest sofistikerade kulturerna i världen blomstrade längs floden Nilen i Egypten och förde oss allt från papper till kosmetika. Idag kan du hitta inhemska egyptiska växter överallt från trädgården till köket.

Papyrus

De flesta skolbarn lär papyrus i samhällskunskap. Denna reed anläggning, som fortfarande växer rikligt i kärr längs Nilen, var grunden för en av de första tryckpapper i världen. Ordet papyrus är där vi har härlett dagens moderna ord papper. Papyrus är en populär växt för blomsterarrangemang eller exotiska trädgård exemplar i en vatten trädgård.

Blå egyptisk näckros

Du kan hitta bilder på den blå egyptiska näckros, som är en form av lotus på målningar som pryder gravar i forntida Egypten. Dessa målningar visar vanligtvis, gamla kungar och välbärgade functionaries makligt innehar en Lilja till deras näsa att njuta av doften. Detta understryker det faktum att de gamla egyptierna vördade anläggningen för sin söta doft och även producerat egna parfymer från den. I dag kan du sätta dessa blommor i ditt vatten trädgård för dekoration eller göra ett te från blå lotus genom kokning blommorna i 20 minuter.

Henna

De flesta människor är inte så bekant med lawsonia inermis, eller egyptiska Privit buske som de är med den produkt som den producerar. Dye beslutsfattare torr och krossa bladen av lawsonia inermis skapa en potent röda färgämnet kallas henna. I gamla tider använde egyptierna henna att färga sitt hår och hud samt handel den längs Sidenvägen. I trä och tyg är henna ett permanent färgämne, medan på hud henna gör en tillfällig, smärtfritt alternativ till tatueringar.

Spiskummin

Kummin är en krydda tillverkad av cunium cyminum växten, en avlägsen släkting till persilja. Anläggningen växer i hela Medelhavsområdet inklusive delar av Egypten. Kummin är en krydda som ger värme till rätter. Det ingår ofta i pulverform mixar inklusive curry eller chilipulver.