Vilka typer av växter är i de tropiska regnskogarna?

Tropiska regnskogar är ekosystem som innehåller nästan hälften av växtarter i världen. Den unika kombinationen av fuktighet och tunga regn har lett till en otrolig mångfald av arter, av vilka många kännetecknas av deras lysande färger och enorma storlek.

Mangrove

Mangrove är träd som växer nära varandra längs vattendrag. De är slående på grund av deras tjock massa rötter, som härva upp ovanför ytan av vattnet och sträcka ut för många fötter från stammen på trädet.

Ananasväxter

Ananasväxter finns nästan uteslutande i tropiska regnskogar i Sydamerika. De har en bristling hud och skarpa blommor. Vissa arter av ananasväxter kan hålla upp till 12 gallon vatten. Den mest kända av alla bromeliader är läckra ananas.

Epifyter

Epifyter växer på grenar och stammar från andra tropiska regnskogen växter. Eftersom begränsade mängder av solljus når golvet regnskog, växer små ormbunkar och orkidéer detta sätt att komma närmare ljuset i toppen av träden.

Nepenthes

Nepenthes är köttätande pitcher växt vinstockar som lockar insekter med en flytande doft. Dras i av doften, buggar flyga in i den klibbiga kannan, som sedan stänger över dem.

Blommor

Några av de största och ljusaste blommorna växa i den tropiska regnskogen. Den gigantiska näckros i Sydamerika kan växa till 6 fot i diameter, vilket gör det till den största blomman i världen. Den gigantiska paradisfågeln växer i Sydafrika och är pollineras av fåglar snarare än fjärilar.