Vilka produkter kommer att rensa en smutsiga gamla köksgolvet?

Vilka produkter kommer att rensa en smutsiga gamla köksgolvet?

Kök golv är besudlats av smuts, damm, oljor och andra ämnen. Vatten tar bort smuts, damm och många andra ämnen, men oljor och andra föreningar behöver kemiska lösningsmedel skall avlägsnas. Alkoholer, ammoniak, rengöringsmedel och peroxider kommer att ta bort en hel del smuts från kök golv, men ibland är det nödvändigt att bara ta bort utseendemässigt av smuts. I detta fall, blekmedel eller peroxid kommer bli av färger. Kom ihåg, aldrig blanda blekmedel och ammoniak.

Tvätt-och rengöringsmedel

Tvätt-och rengöringsmedel och tvål fungerar på samma sätt. De tjänar som en fas-överföring katalysator, vilket betyder att de tillåter nonpolar (oljelösliga) ämnen vara lösliga i polar (vattenlösliga) lösningsmedel och tvärtom. Vad detta innebär för ditt köksgolv är att oljor, fett, fetter, vaxer och andra opolära ämnen kan rengöras med vatten och tvål eller rengöringsmedel. Tvål och vatten används för att lösa upp och plocka upp fett, och sedan rent vatten skölj kommer att ta bort alla återstående rester. Alla diskmedel innehåller rengöringsmedel.

Ammoniak

Ammoniaks rengöring åtgärder är liknande till tvål eller tvättmedel. Det är nästan identiska, med undantag av två extra löneklasser. Ammoniak, när det blandas med vatten, bildar ammoniumhydroxide. Ammoniumhydroxide är en bas som förvandlar oljor och fetter till tvålar, vilket gör dem vattenlösliga. Ammoniak är giftiga för människor och bör inte inhaleras. I ett väl ventilerat utrymme och hålla sig borta från barn och husdjur.

Alkohol

Rengöring med alkohol är inte en process som använder någon speciell kemiska reaktioner. Alkohol fungerar helt enkelt som lösningsmedel. Det är lösligt i både polar (vattenlösliga) och nonpolar (oljelösliga) ämnen och fungerar som en katalysator för fas-överföring. Rengöringsprodukter innehåller alkohol. Det är inte säkert att använda runt barn och husdjur.

Vinäger

Vinäger är en utspädd form av ättiksyra. Ättiksyra, som många syror, är bra på att bryta och ta bort mineralfyndigheter som kalcium eller lime. Det har en extremt lång hållbarhet och finns i flera sorter. Olika vinäger har olika lukter och kan påverka som du vill rengöra med. Vinäger kan lukta, men det är tillräckligt säkert för att använda runt barn och husdjur.

Peroxid

När alla andra metoder för rengöring misslyckas, kan peroxid åtminstone göra problemet verkar försvinna. Peroxider fungerar genom att bryta ner vissa kemiska föreningar. Denna reaktion kan göra färger i fläckar försvinna och lukter från föroreningar försvinner. Produkter som innehåller peroxider kan användas till rent köksgolvet och mer. Peroxider är relativt säkra att använda, men det gör inte ont för att begränsa exponeringen.