Vilka problem har hallon växter?

Vilka problem har hallon växter?

Hallon är en potentiellt värdefulla frukter, men både växter och frukt är mycket mottagliga för insektsangrepp och sjukdomar. Frukten är mjuk och ömtåliga och anläggningen har unika krav för perfekt ökande temperaturer, problem som ofta avskräcka trädgårdsmästare från odling av frukt. Majoriteten av hallon sorter har en hög krav på kylning. växterna är bäst lämpad för kallare regioner som inte har höga sommartemperaturer. Trots dessa utmaningar fortsätta trädgårdsmästare att odla hallon.

Raspberry Leaf Spot

Raspberry leaf spot är en svampsjukdom av hallon anläggningen kännetecknas av uppkomsten av grå, vita eller bruna fläckar eller skador på övre ytorna i lövverket. Eftersom sjukdomen fortskrider, centrera av lesioner faller ut, vilket ger bladen en shot-håls utseende. Finns för tidig blad drop i infekterade plantor, vilket ökar risken för skada på vintern. Symtom på hallon blad plats liknar hallon anthracnose, en annan svamp. För att avgöra vilken sjukdom en växt har, leta efter skador på stjälkar, som är ett symptom som associeras med hallon anthracnos. För att bekämpa blad plats, använda svavel - och koppar-baserade fungicider eller gäller kalk svavel buskarna tidigt på våren när de är vilande.

Grå mögel

Grå mögel eller botrytis frukt rot, är en allvarlig svampsjukdom av hallon som leder till ruttnande frukt och blomma förpesta. I svår infektion, svampen också sprider sig till blad och växt käppar. Unga blommor uppvisar de tidigaste symptomen på grå mögel; lämnade okontrollerade, sjukdomen sprider sig snabbt till frukt, särskilt under våta, svalt väder. Omogen frukt visar ofta inte symtom förrän mognaden, blir täckt med tjock beläggning av brun eller grå svamp. Infekterad frukt tar en möglig look. Hantera grå mögel som du skulle blad plats: tillämpa kalk svavel till buskarna tidigt på våren medan de är vilande eller svavel - och koppar-baserade fungicider.

Raspberry mosaik sjukdom

Raspberry mosaik är en vanlig viral sjukdom av hallon växter. Virussjukdomar är generellt mer skadliga för växter jämfört med svamp- eller bakterieinfektion sjukdomar. Symtom av mosaik sjukdom är gul-gröna blad fläckigt, blåsbildning och bruna tips, om de smittade växterna också kan visa några symptom. Mosaisk virus stunts bladverk tillväxt och växterna blir mindre intensiv och mindre kalla härdiga. Avkastning Växtodlingens minskar. Raspberry mosaik överförs genom den stora hallon bladlöss. För att begränsa viruset, Undvik plantering i områden med tidigare fall av sjukdom. De flesta insektsmedel är inte effektiva för att eliminera den bladlöss som sprider viruset, enligt University of Minnesota Extension Service.