Vilka faktorer påverka funktionen av ett växthus?

Vilka faktorer påverka funktionen av ett växthus?

Ett växthus fungerar som en säker miljö för växter att frodas året runt. Hur väl växterna växa visar hur väl de växthusgaser funktionerna. Växthus måste övervakas kontinuerligt och justerat för växlande miljöförhållanden. De viktigaste faktorer som påverkar funktionen av ett växthus inkluderar ljus, temperatur och fuktighet.

Ljus

Eftersom växter är beroende av ljuset för livet, är belysningen viktigaste ersättningen för växthus. Enligt West Virginia University, "växthuset ska placeras där det blir maximalt solljus. Första valet av plats är det södra eller sydöstra sidan av en byggnad eller skugga träden." För mycket ljus är mycket bättre än för lite ljus eftersom blockerar ljus är enklare och billigare än att ge ytterligare ljus.

Om växthusgaser växter verkar lida av för mycket ljus, dim området med skugga trasa, persienner eller växthus-industrin skuggning färg. Växter som lider av för lite ljus kräver tillsats av en ljusna eller borttagning av objekt som blockerar ljuset från växthuset. En annan strategi för att öka ljusstyrkan i ett växthus är av målning objekt vita så de reflekterar så mycket ljus som möjligt.

Temperaturen

Temperaturen är den näst viktigaste faktorn som påverkar funktionen av ett växthus. Övervaka termometern hjälper växterna frodas. Vädret är den största faktorn som påverkar temperaturen. Om vädret är regnigt, förvänta ditt växthus vara spjäll än normalt. Om vädret är varmt och soligt, är växthuset också sannolikt att vara hett.

Växthus har normalt en naturlig (t ex tak ventiler) eller mekaniskt (e.g., fans) ventilationssystem för hjälp med temperaturkontroll. Energiväv installera i taket på ett växthus till shade växter från heta solen. Om temperaturen är låg utanför, sedan förutse ditt växthus att vara kallare än normalt. Kallt klimat-och växthus kan kräva en extra värmesystem under vintermånaderna.

Luftfuktighet

Enligt Alabama Cooperative Extension är"relativ luftfuktighet ett mått på hur mycket vatten löses upp i luften vid en viss temperatur uttryckt i procent." Växter acceptera ett relativt brett utbud av luftfuktigheten, utan föredrar mellan 45% till 85%. Relativ luftfuktighet under 45% kan orsaka tillväxt och vatten förbrukning frågor.

Utvändiga temperaturer i kombination med överskott ventilation orsaka låg luftfuktighet i växthus. Spraya en slang inne och hålla växthuset välfylld för att enkelt öka relativ luftfuktighet. Relativ luftfuktighet vid nivåer över 85% inne i växthuset kan leda till svampinfektion problem. Minska relativa luftfuktigheten i växthuset genom att öka ventilationen och att minska växt vattning. DOS växter med en anti-svamp behandling om det behövs.