Vilka buskar bör användas i skuggiga områden?

Vilka buskar bör användas i skuggiga områden?

Om du planerar att växa buskar, misströsta inte om din trädgård eller gård är skuggad. Dussintals buskar kommer att växa i områden där skuggan varierar från brokig till full.

Buske funktion

Skugga-buskar som fungerar bra för häckar eller en privat skärm inkluderar Berberis och idegran. Båda kommer också att tolerera full sol men är långsam odlare.

Lövverk färg

Trädgård hortensia är ett bra val att lägga till alternativa blad färg i skuggiga områden. Förutom sina silverglänsande blad, dess sommaren blommar är blå, lavendel, rosa eller lila.

Hösten bladverk

Viburnum ger färgstarka hösten bladverk och är en bra all-around urval. Den växer från skugga till solen, trivs i ett brett utbud av härdighet zoner och är en snabb odlare.

Vintern markering

Rhododendron och azalea är både brett blad vintergröna buskar som ger våren blommar i olika färger. Buxbom är ett annat val för vintern bladverk i skuggade områden.

Doft

Begränsad solen betyder inte begränsade doft. Både kryddpeppar och trollhassel är native nordamerikanska buskar som kan ge doftande Blom i skuggade områden. Kryddpeppar blommar på våren medan trollhassel blommar genom nedgången och i vintermånaderna.