Vilka blommor hålla myror bort?

Vilka blommor hålla myror bort?

Myror är närbesläktade med bin och getingar och tillhör ordningen Hymenoptera. Stora kolonier av myror attraheras av honeydew produceras av insekter som bladlöss och mealybugs och ofta följer, och skydda även, stort angrepp av bladlöss och mealybugs. Plantera vegetation som främjar växters tillväxt medan motverka insektsangrepp är känd som följeslagare plantering. Med hjälp av kamrat plantering för att avskräcka myror är ett effektivt sätt att förbättra den allmänna hälsan hos din trädgård samtidigt också förhindra att myror från att migrera till inomhus.

Mynta

American mynta eller Hedeoma pulegioides, är en lågväxande växt naturligt i östra USA. Den når upp till 3 meter och innehåller orbicular blad och lila blommor. Mynta blad har en stark mint lukt, och när krossade de också kan användas som en mygga och loppa repellent. Mynta är ofta planteras nära rosenbuskar eller buskar. På grund av sin låga höjd fungerar det ofta väl planterade som en kantlinje runt högre växter och träd och även i ytterkanten av trädgården. Enligt Ghorghanics, mynta är giftiga för katter och bör inte placeras i områden tillgängliga för dem.

Renfana

Renfana, eller Tanacetum vulgare, är en perenn växt som producerar gula buttonlike blommor. Renfana är kompatibel fruktträd, rosor och hallon. Det kan dock vara invasiva. Att placera renfana gräsklipp på omkretsen av din trädgård eller växthusgaser är ett effektivt sätt att avskräcka myror samtidigt begränsa dess invasivt. Renfana också stöter bort flugor, japanska skalbaggar, squash buggar och randig gurka skalbaggar. Man bör inte plantera renfana nära boskap eller i pet-tillgängliga områden på grund av dess toxicitet. Du bör också inte låta det Gro, eftersom det kan potentiellt resa och infektera boskap betar.

Pepparmint

Pepparmynta och andra hybrider av släktet Mentha, avskräcker myror och andra insekter, såsom bladlöss, flea skalbaggar och vitkål nattfjärilar, på grund av dess mentol innehåll, medan locka bra insekter som bin. Mynta arter växa låg på marken och kan vara invasiva. Du kan plantera mint underground i behållare med botten bort eller aboveground i behållare för att begränsa dess invasivt. Stänk myntablad i stiftelsen och trottoaren sprickor leder till hus, garage och bodar kan förhindra inomhus ant angrepp.

Kattmynta

Kattmynta, eller Nepeta d, är en flerårig ört med vit eller lavendel blommor som avskräcker loppor, skalbaggar, bladlöss, japanska skalbaggar, squash buggar och vivlar förutom myror. Du kan effektivt odla kattmynta i de flesta trädgårdsjord, eftersom det inte kräver så mycket fukt som andra mint växter. Oljor i växten kattmynta som locka katter stöta bort myrorna. Plantera kattmynta som omgivande bas för rosor, potatis, squash och aubergine.