Vilka är verktygen & material som används i hemslöjd & träbearbetning?

Vilka är verktygen & material som används i hemslöjd & träbearbetning?

Hemslöjd och träbearbetning utnyttja ett brett utbud av verktyg och material att skapa hantverk, prydnadsföremål, möbler och redskap. Några hantverk, såsom pärlarbete, involverar endast små handverktyg, medan strävanden som finsnickeri kräver ofta en en butik full av elverktyg. De material som används för hantverk begränsas bara av fantasin hos Konsthantverkarna.

Handverktyg

Handverktyg används oftast för applikationer som kräver mindre makt och större finess. I träbearbetning, operationer som finish hyvling och sinkans styckning görs ofta med hand flygplan och liten hand sågar. Hantverk kan innebära användning av handverktyg inklusive nålar, glasskärare, vävstolar, spinnare och pressar. Handverktyg kan hantverkare att vara ansluten till arbetet utan överskott makt och buller av elverktyg. Det är nödvändigt att lära sig att använda handverktyg ordentligt och underhålla dem så att de arbetar på en hög nivå av precision.

Motordrivna verktyg

Motordrivna verktyg kan hjälpa den hobbiest undvika svåra slit, särskilt i träbearbetning. Power lamellfräsar och planhyvel ta de ojämna ytorna av virke och platta styrelser så de kan användas att bygga precision möbler. Driva sågar bort tid och arbete behövs för att skära styrelser för hand. För bästa resultat, elverktyg måste underhållas regelbundet, med deras blad, knivar och skäreggar höll rakkniv skarpa. Eftersom de är så mäktiga, kan missbruk av dessa verktyg leda till irreparabel misstag under ett projekt, samt potentiella säkerhetsrisker.

Lumber

Träarbetare använder många olika typer av trä. Ugnstorkade lövträd köps på timmer butiker för finsnickeri. När virke är ugnstorkade, minskar dess vattenhalt till cirka sju procent, se till att det inte kommer att warp, svälla och krympa efter det har gjorts till möbler. Vissa möbelsnickare, särskilt stol byggare, föredrar att arbeta med grönt trä. Traditionellt stol beslutsfattare kan bygga stolar aska som har skurits ned från ett nyligen nedskjutna träd. Den gröna trä är vanligtvis enklare att arbeta med handverktyg.

Basmaterial

Hantverk utnyttja en mängd olika material. Avlopp och stickare använda tråd, garn och tyger, och ibland skapar dessa material själva med spinnare och vävstolar. Glasblåsare använda smält glas och brännugnar, medan glasmålningar arbetstagare göra skapelser av hårda blad av färgat glas. Många människor sysslar med hantverk med barn, och använda hushållsföremål som skrot trasa, tidningen, lim och makaroner för kreativ konst leveranser.